donderdag 8 juni 2017

Gertrudistocht 18 maart 2007 (18,1 km)

Op het laatste moment werd vrijdagavond besloten deze tocht niet zaterdag maar zondag te gaan lopen. Een van de redenen was dat ik al enkele dagen wat grieperig was. Het weer was overigens zaterdag wel goed.
Zondag was er slechter weer voorspeld en later zou ook blijken dat dit waar was. Hoewel er ook perioden met zon waren werden deze afgewisseld door buien. Ook stond er een harde wind. Daarom besloten we bij het inschrijven voor 18 kilometer te kiezen (in plaats van de geplande 25 kilometer.)
 
Mijn zus, die met een paar vriendinnen zou meelopen, moest zich helaas op het laatste moment door ziekte ook afmelden. Dat vond ze zeer jammer mede door het feit dat ze nog erg weinig had getraind. Maar was zij vorig jaar ook niet goed door de 1ste dag van de Vierdaagse gekomen?
Het 1ste stuk viel wat het weer betreft nog wel mee, we liepen vanuit de start (Markizaatcollege à ROC West Brabant (de concurrent)) richting het centrum van Bergen op Zoom waar we o.a. langs het Markiezenhof, de Maagd (Theater) en de Peperbus (kerktoren) kwamen.
 Markiezenhof
 Markiezenhof
 Markiezenhof
De Maagd
Peperbus
 
De rust werd na bijna 5 kilometer bereikt.
 D'Honneur
 
De rust was tweemaal bij D’honneur (www.dhonneur.nl ) Toen we daar de 1ste maal na een kleine 5 kilometer aankwamen had het nog nauwelijks geregeld en dronken we er koude chocomel. Na een kleine 10 minuten liepen we richting de Bergse Plaat. De laatste maal dat ik de Gertrudistocht had gelopen was één van mijn opmerkingen dat ik het jammer vond dat men niet zo lang meer langs het water liep. Dat was deze keer gelukkig wel anders. HELAAS zagen we niet alleen het water maar kwam het water ook met bakken naar beneden.
De ellende begon op een stuk onverhard parcours. Hier werden de luiken opengezet en de neerslag kwam het met bakken naar beneden. Ook de wind stond in dit stuk “op kop”
 
Wat jammer van het slechte weer gedurende de lus die lang het water liep. Het is best een mooie lus maar door de hevige hagelbuien aan het begin en het natte pak dat hier het gevolg van was hebben we niet optimaal kunnen genieten. Maar we hebben al tegen de organisatie gezegd dat we volgend jaar een herkansing willen.
 
Aan het einde van de lus die ons ook nog bracht door “Kijk in de pot” een gebied in de buurt van de Bergse Plaat.
Toen we na ruim 13 kilometer voor de 2de maal de rust hadden bereikt was het weer droog. Dit maal dronken we geen koude maar warme chocomel en namen we nog een appelkoek. Ook namen we wat langer de tijd om te rusten (lees op te drogen.) Toen ik opstond van de stoel was de zitting aardig nat. Maar dat droogt (evenals wijzelf) weer wel op.
 
Het laatste stuk was nog maar een kleine 5 kilometer en omdat we natuurlijk weer op dezelfde manier verder liepen was het 1ste stuk (+/- 1 kilometer) hetzelfde als eerder deze wandeling. We moesten nu echter op een gegeven moment naar rechts.Even een foto van mezelf in de spiegel.
 
Rond kwart voor twaalf bereikten we de finish waar we nog even wat gedronken hebben. Daarna snel naar huis de natte kleren uit en een lekkere douche.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten