maandag 26 juni 2017

Gertrudistocht 21 maart 2015 (18,9 km)

Na een "kleine" teleurstelling op vrijdag 20 maart (de zonsverduistering was door de mist letterlijk de mist ingegaan), vandaag weer een wandeling.
We hadden de keuze uit 2 wandeltochten in de buurt, de Kees Knappers boswandeltocht in Rucphen of de Gertrudistocht in Bergen op Zoom  
Andere startlocatie 
Filmpje "Door het park"
Filmpje "Langs het Markiezenhof"

We kozen voor de Gertrudistocht omdat een boswandelng vaak ook over drassige padden gaat. En in Bergen op Zoom waar de Gertudistocht wordt georganiseerd zijn ook veel mooie gebouwen. 
We liepen eerst richting het centrum van Bergen op Zoom. Helaas was het niet mogelijk om door het Markiezenhof te wandelen. De poort aan de voorkant was namelijk dicht
  Peperbus 
Gertrudiskapel 
Uiteraard liep de wandeling ook langs de Gertudiskapel. Omdat we de kapel al een aantal maal hadden gezien liepen we verder. 
De Bergse Plaat kwam in zicht en we liepen er een stukje langs. 
Filmpje "Langs de Bergse Plaat" 
Kijk in de potNa een ruim uurtje waren we bij de rust. De rusten waren overigens goed verdeeld, zo om de 6 kilometer. Dat verdeelde de route in ongeveer 3 gelijke stukken. 
Omdat ik mijn brood wel uit de vriezer had gehaald, maar vergeten was om het te smeren (na het ontdooien) kocht ik 2 sauzijzenbroodjes. Ja je moet toch wat eten. 

We liepen verder door Bergen op Zoom richting Halsteren. 

We kwamen bij een splitsing en we moesten linksaf.
 Linksaf 


In Halsteren liepen we langs de Melanen. 
Filmpje "De Melanen"


Nadat we ongeveer 12 kilometer gewandeld hadden kwamen we bij de tweede rust. Hier hebben we ook iets gedronken.
Na een kwartiertje liepen we weer verder. Hoewel vandaag de zon soms een beetje doorkwam druppelde het soms ook wel. We liepen al snel richting Bergen op Zoom al hadden we de indruk dat (evenals vorig jaar) nog een erg grote ronde moest worden afgelegd. 
Vijvertje 


Maar qua tijd/afstand kon dat niet. En het klopte ook. 


Filmpje "Onder de  snelweg door"
Nog even de snelweg onderdoor ..

Basic Fit 
... en langs Basic Fit wandelen. (ook hier is Healtcity verdwenen) 
Iets over een kwamen we bij de finsih aan, nog even wat drinken en een koffiekoek kopen. Alhoewel een koffiekoek, het leek wel een hele boterham. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten