donderdag 15 juni 2017

Goedgemutste wandelaars trotseren regen

Dat het zaterdag 5 april minder goed weer was bij de Adriaan van Bergentocht bewijst dit artikel uit BN DeStem van 7 april 2008
De wandelaars zijn gekleed op het slechte weer. Hier staan ze even droog bij de stempelpost op de Zanddreef.
In de stromende regen gingen zaterdag de 271 deelnemers van de negentiende editie van de Adriaan Van Bergenloop bij het Turfschip van start.
Waren het verleden jaar bij een temperatuur van ruim dertig graden vooral bruinverbrande kuiten die zich een weg door het groene Brabantse landschap baanden, dit jaar waren het vooral haast onherkenbare figuren gehuld in fleurige regenpakken en poncho's.
Want weer of geen weer wandelaars zijn altijd goedgemutst. Althans, dat meent voorzitter Martens, van de SNJB die het evenement organiseert.
Ondanks dat er op zaterdag in vergelijking met verleden jaar honderd deelnemers minder van start gingen, is hij tevreden over de opkomst, de omstandigheden in acht genomen.
Bij de controle- en rustpost bij de familie Verschuren schuift het echtpaar De Blaaij samen met hun 75-jarige loopmaatje Wijnand Verbeek uit Roosendaal kletsnat en druipend aan aan de houten tafel. De warme groentesoep gaat er bij het trio in als koek.
Zestien kilometer van het traject van dertig hebben zij er inmiddels op zitten.
"Wandelen is een mooi en ontspannende sport", meent De Blaaij die jaarlijks zo'n tweeduizend kilometer weg wandelt.
"Alhoewel er vandaag meer van pootjebaden en modderschuiven gesproken kan worden", lacht hij. "En dat is anders lopen dan op bitume, oftewel het asfalt."
Volgend jaar viert de stichting met de twintigste editie haar vierde lustrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten