dinsdag 6 juni 2017

Grandprix 2006 toegekend aan superevenement Vierdaagse

Bron : nieuwsbank.nl
www.vierdaagsenijmegen.com
De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is bekroond met de Grandprix 2006 van de Stichting Nationale Evenementenprijzen. De Vierdaagse werd door de jury bestempeld als superevenement en als een monument in evenementenland. De Grandprix 2006 werd toegekend omdat de Vierdaagse niet meer past in enige categorie binnen de evenementenprijzen.
Er zijn maar enkele evenementen in Nederland die kunnen bogen op een lange markante geschiedenis en daarbij een internationale uitstraling. We noemen ze de monumenten in evenementenland en ze passen niet meer in enige categorie binnen de evenementenprijzen. Die evenementen eren we op een bijzondere manier, aldus de jury in zijn rapport bij de toekenning van de Grandprix 2006.
Sinds 90 jaar bestaan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen. In die tijd is het evenement uitgegroeid tot het grootste wandelevenement ter wereld en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Daarnaast is dit evenement jaarlijks en al lange tijd de grootste publiekstrekker van alle Nederlandse evenementen. Het evenement levert Nijmegen jaarlijks een stevige plek op de wereldkaart en op de nationale kaart op. Dat er een neven-evenement naast is gaan groeien wat zich in bezoekersaantallen inmiddels kan meten met de afstandsmarsen is in oorsprong te danken aan dit bijzondere evenement. Dit alles kan alleen maar groeien tot de vorm die het heeft als er een consequente strakke organisatie achter het evenement zit. Op dat punt hebben de organisatoren bijna een eeuw lang de draad vast weten te houden. De jury van de Nationale Evenementenprijzen kan niet anders concluderen dan dat dit evenement een welverdiende plaats krijgt in onze lijst van superevenementen en bekroont daarom de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen met de GrandPrix 2006.

Naast de Grandprix 2006, die naar de Vierdaagse ging, werd Rotterdam voor de tweede achtereenvolgende maal uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar. De prijzen zijn een initiatief van de Stichting Nationale Evenementenprijzen en worden ondersteund door het Nederlands Bureau voor Toerisme en een aantal organisaties uit de evenementenbranche. De jury bestaat uit deskundigen uit de wereld van evenementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten