maandag 12 juni 2017

Gratis water tijdens Vierdaagse

Bron : http://www.bndestem.nl/
NIJMEGEN (ANP) - Waterbedrijf Vitens gaat watertappunten inrichten op het parcours van de Vierdaagse. Wandelaars kunnen bij deze tijdelijke kranen gratis drinken of flessen water vullen, zo zegt een woordvoerder van het wandelevenement.
Het inrichten van de drinkwaterpunten is een gevolg van de Vierdaagse van vorig jaar, die na een dag werd afgelast omdat er twee wandelaars bezweken door de extreme hitte, terwijl tientallen mensen onwel werden. De meeste wandelaars kregen teveel last van de hitte op de Oosterhoutsedijk, enkele kilometers voor de finish in Nijmegen. Op die kilometers lange, onbeschutte dijk richt Vitens nu een tapplaats in. Op ook bekende knelpunten van de tweede, derde en vierde wandeldag plaatst Vitens tijdelijke kranen, die aftappen van het waterleidingnet. Wandelaars kunnen op hun parcourskaart zien waar de kranen te vinden zijn.
Er hebben zich volgens de Vierdaagsewoordvoerder al meer dan 41.500 lopers voor het komende wandelfestijn aangemeld. De inschrijving is tot en met volgende week vrijdag geopend. Mochten er meer dan 49.000 inschrijvingen zijn, dan moeten bepaalde categorieën loten om een startkaart. De Vierdaagse is dit jaar van 17 tot en met 20 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten