zaterdag 17 juni 2017

Het weer was misschien wel té goed'

Hoewel ik zelf deze tweedaagse niet heb gelopen maar toch positieve geluiden heb gehoord via het verslag van mijn broer plaats ik het volgende artikel van BN DeStem van 5 mei 2008
Voor de eerste keer werd de jaarlijkse Thor wandelmars rond Roosendaal verlengd met een wandelmars rond Rucphen.
De 219 wandelaars uit Nederland en België die op dit sportieve evenement waren afgekomen, troffen daarbij bijzonder goed weer.

"Misschien zelfs wel té goed", legt woordvoerder Ad Oerlemans van het tweedaagse wandelfestijn uit. "Want daardoor en mede door het aantal vrije dagen zijn er veel mensen die andere jaren meelopen, naar zee of de camping gegaan. Andere jaren kunnen we voor de mars rond Roosendaal alleen al rekenen op 400 á 500 wandelaars. Nu liepen er in Roosendaal slechts 310 wandelaars mee."
Al zestien jaar organiseert THOR een mars voor wandelaars rond Roosendaal. Omdat de gemeente Rucphen vorig jaar aangaf graag op de kaart te komen als recreatieve en sportieve gemeente, verzochten zij de Mars rond Roosendaal met een dag te verlengen met een mars rond Rucphen.

"We liepen al heel lang vanuit camping de Posthoorn met onze Kees Knappers boswandeltocht die we ieder jaar in maart organiseren", vertelt Ad Oerlemans.

"De eigenaresse van de Posthoorn, die dit extra wandelfestijn aankaartte, zit namelijk in de evenementencommissie van de gemeente Rucphen."

Dat de dubbele mars bij velen goed in de smaak viel, bleek uit het flink aantal lopers dat op beide dagen de mars meeliep.

Voor sommigen was het een training voor de vierdaagse van Nijmegen of voor een andere grote wandelafstand. De populairste afstanden waren die van 20 en 30 kilometer. De korte afstand van zes kilometer, die als training dienst kon doen voor de jaarlijkse avondvierdaagse van THOR, werd slechts door een enkeling gelopen.

Peter Vermeulen (53) uit Schipluiden liep samen met zijn echtgenote Marian puur recreatief op beide dagen respectievelijk 33 en 22 kilometer.

"We lazen over deze mogelijkheid in het boekje van de bond. We zijn allebei erg onder de indruk van de omgeving hier. Vooral door de bossen, want waar wij wonen vind je totaal geen bos. Daarbij zijn beide tochten door THOR bijzonder goed geregeld. Op tijd je natje en droogje en goede routebeschrijvingen. We houden deze tochten volgend jaar beslist weer in de gaten."

Erik Jan van Oorschot (42) uit Made was wel een paar keer omgelopen. Hij ging voor de 50 kilometer. "Maar dat zijn er vast wel 54 geworden. Als ik aan het praten was, lette ik niet altijd even goed op." Van Oorschot liep alleen de Rucphense mars en had heel bewust voor deze bosrijke omgeving gekozen.

"In Zevenbergen was namelijk gelijktijdig een mars. Maar dan loop je door de polders in de brandende zon of kilometers achtereen over een dijk. Dat is veel saaier. Dit is werkelijk een prachtige tocht om te lopen." Van Oorschot behoort met zijn gemiddelde van ruim zeven kilometer per uur tot de stevige wandelaars.

"Ik train gemiddeld 3 keer per week. Wel gewoon vanwege de sportiviteit. Met wandelen gebruik je al je spieren. Deze tocht was voor mij een opstapje naar de Kennedymars van 80 kilometer die dit weekend in Etten leur wordt gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten