donderdag 15 juni 2017

Korting Bloesemtocht voor inwoners dorpen

Bron : Gelderlander (17 april 2008) 
De Bloesemtocht is voor de inwoners van de West- Betuwe goedkoper: tot en met vrijdag kan bij de Rabowinkels in Geldermalsen, Beesd en Haaften nog met 1,50 euro korting per persoon een deelnemerskaart worden gekocht.
Voor kinderen komt dat dan neer op 3 euro, voor volwassenen op 6 euro.
De organisatie van het wandelevenement heeft inmiddels ruim 8.500 voorinschrijvingen verwerkt. Dat is aanzienlijk meer dan de dik 4.000 bij de vorige editie van de tocht, die een vaste plaats heeft op de nationale evenementenkalender. Vorig jaar werd bijna 90.000 euro vergaard voor goede doelen. Ook de twee afstanden voor de Nordic walking-lopers trekken al flink wat belangstellenden. Er zijn zo'n 500 voorinschrijvingen binnengekomen. Dat houdt volgens woordvoerster Monique Potters van de Bloesemtocht in, dat er in elk geval veel meer dan de 1.205 Nordic walkers van vorig jaar aan de start komen op zaterdag. "We kunnen een wereldrecord vestigen. Onlangs probeerden ze dat op Ameland met iets meer dan duizend wandelaars, maar ze verloren het van een Fins record. Nu gaan wij ervoor."
Het kan komende zaterdag druk worden: het KNMI voorspelt fris maar droog voorjaarsweer en zon. De wandelaars voor de route van 40 kilometer kunnen vanaf zeven uur starten op het terrein van de veiling Fruitmasters, net naast het station van Geldermalsen.
Als de wandeltocht meer dan 30.201 wandelaars trekt, kan de organisatie aanspraak maken op de titel 'grootste eendaagse wandelevenement ter wereld'. Tot nu toe is dat de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek, die elk jaar in september wordt gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten