donderdag 15 juni 2017

Graafse Vierdaagse: aangepast, maar nu echt

Bron : Gelderlander 5 april 2008
De route van de Vierdaagse door Grave verandert opnieuw. Eind februari werd het parcours aangepast, maar die verandering wordt nu weer ongedaan gemaakt. Op voorspraak van het Graafse college van B en W.
"We willen de wandelaars graag de Markt laten zien, vanwege de gezelligheid. Maar vanwege de veiligheid waren we geen voorstander van een vervolg over de Korte Rogstraat", zegt wethouder Hans Bos over de eerste aanpassing. "De Korte Rogstraat is een smal straatje. Je kunt je voorstellen dat het gevaarlijk is als je daar een stel wandelende militairen door moet persen."
Een ander nadeel van de eerste wijziging is volgens Bos dat er geen winkels in de Oliestraat zijn.
De keuze viel in februari op de Oliestraat omdat die strakkere bestrating kent dan andere straten van de binnenstad.
Hoofd parcoursen Arno Bernards van de Vierdaagse-organisatie begrijpt de redenering van het Graafse college, maar is het er niet mee eens. "De lopers staan voor mij voorop. Het loopt niet fijn over kinderkopjes. De Korte Rogstraat smal? Ach, in Overasselt lopen de wandelaars over de dijk. Die is nog smaller. Bovendien wandelen de mensen achter elkaar, niet naast elkaar. Ach, wat de afstand betreft maakt het niets uit. Laten we het zo maar doen."
Graafse route
Route vorig jaar: Koninginnedijk, Bagijnenstraat, Hoofschestraat, Klinkerstraat, Brugstraat, Jan van Cuijkdijk
Aanpassingen februari: Koninginnedijk, Bagijnenstraat, Hoofdwagt, Markt, Korte Rogstraat, Oliestraat, Brugstraat, Jan van Cuijkdijk

Definitieve route: Koninginnedijk, Bagijnenstraat, Hoofdwagt, Markt, Rogstraat, Brugstraat, Jan van Cuijkdijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten