dinsdag 6 juni 2017

Mars Rondom Roosendaal 6 mei 2006 (30 km)

Na de bevrijdingsmars van vrijdag 5 mei stond vandaag de “Mars rondom Roosendaal” op het programma. Dit keer niet alleen maar met 4 medewandelaars. Mijn moeder , broer , de moeder en tante van mijn zwager waren ook van de partij. Mijn broer loopt straks in Nijmegen ook 50 km , de rest van het gezelschap is aan het trainen voor de 30 kilometer.
 De tocht was verdeeld in 3 ettapes. De 1ste etappe liep naar de Pierestraat in Rucphen waar ook ieder jaar in april de “Kees Knapperstocht” start. Via Visdonk en de Rucphense heide was deze etappe in een snel tempo gelopen. Maar het was slechts 8,9 km, dus nog een heel stuk te gaan.
Ons enthousiasme was groot we waren klaar voor de 2de etappe naar de Zegge. Deze ettape was 12,63 km. We waren er zo van overtuigd dat we door Rucphen moesten lopen dat we een afslag gemist hadden. Zelfs toen andere wandelaars (die ook verkeerd liepen) ons probeerde te overtuigen hoonde we dat vrolijk weg , WIJ HEBBEN HIER MEER GELOPEN, HET KLOPT ECHT !!
Pas toen we na een kleine kilometer echt geen pijltje meer zagen begonnen wij ook te twijfelen. En jawel wij zaten dus fout. Maar de wandelaars die ons er reeds op hadden gewezen waren zo ver weg dat zelfs luid schreeuwen niet meer hielp.
Later toen we bijna bij vliegveld Seppe liepen kwamen deze wandelaars ons weer tegen. Wij moesten met schaamrood toegeven dat wij fout zaten.
We liepen verder langs het vliegveld in de omgeving van de bossen bij Hoeven en Bossenhoofd. Daar kwamen we 3 wandelaars uit Goes tegen waarmee we in gesprek raakte. Zo was de rust in Zegge toch weer snel bereikt.


De 3de  en laatste etappe voerde ons weer terug naar de startplek. (Thorhonk)  Nog 9,52 km te gaan. We gingen bij de Zegge over de snelweg richting Roosendaal.
TE KOOP :-)
Toen we uiteindelijk via de Langedijksestraat weer richting Roosendaal liepen constateerde we dat er hier wel erg veel is bijgebouwd de laatste jaren. (Deze straat is ook een vast onderdeel van de Avondvierdaagse van Roosendaal (dit jaar 15 t/m 18 mei , ik doe voor de 17de keer mee))maar een aantal jaren terug was dit één lange onverharde weg.

Via de Onyxdijk een stukje visdonk en de Klaverstraat. (ja die hebben we ook in Roosendaal) kwamen we weer aan bij het Thorhonk.
Deze 2 dagen heb ik heel lekker gelopen, dat geeft goede moed voor de langere tochten en de Vierdaagse. Omdat in mei erg veel tochten gepland staan weet ik nog niet of ik de Olympustocht ga lopen volgende week. Even afwachten dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten