dinsdag 6 juni 2017

Olympustocht Halsteren 13 mei 2006 (15 km)

Vandaag voor een relatief korte tocht naar Halsteren gereden. Met mijn moeder en broer hadden we besloten om toch even een stukje te wandelen. Later deze maand (Hemelvaartweekend) is het de bedoeling dat ik 3 dagen 20 loop (misschien op vrijdag zelfs wel 30 km , dit allemaal in Goes) en één dag 40 km (zondag in Etten Leur)
De start was bij Café de Beek in Halsteren. Hier konden we om 8.55u beginnen aan de tocht die volgens de beschrijving 15,6 km lang was. En dat bleek later ook goed te kloppen.
We liepen direct naar een bosrijk gebied in de buurt van Halsteren. Omdat het al een aantal dagen warm weer was geweest waren de bospaden erg droog wat voor heel wat stuifzand zorgde.
Na 5,5 kilometer waren we al bij een rust aangekomen. We hebben onze kaart afgestempeld even wat gedronken maar binnen de 5 minuten gingen we weer verder.
Bij deze boerderij was de 1ste rust.
Nadat we verder liepen kwamen we na een kilometer of 8 weer een stempelplaats tegen waar we konden drinken. Waarschijnlijk stond deze rust er meer voor de langere afstanden. We hadden geen dorst en liepen (na het stempelen) gewoon weer verder.
Hieronder een aantal foto's van het volgende gedeelte van de tocht die nog steeds door de bossen liep.


Nadat we ook de rust op 11,4 km hadden overgeslagen liepen we via De Melanen weer terug naar het beginpunt.
De Kleine Melanen betreft een voormalig heideven (ca.4 ha) gelegen aan de rand van een woonwijk (Bergen op Zoom).
Hieronder een aantal foto's van De MelanenHet was een heerlijke "korte" wandeling om een beetje in training te blijven. Het weer was nog goed (het zou in dit weekend minder worden was voorspeld.) Na 2 uur en 57 minuten kwamen we dan ook weer aan bij Café de Beek. Dit nadat ik 20.026 stappen had gezet. Mijn teller stond op 16,42 km wat dus nog een kleine afwijking naar boven is. Volgende tochten eens kijken of misschien de staplengte toch nog iets naar beneden moet. (nu 82 cm)
Nu ga ik vanaf maandag 15 mei voor de 17de keer de Vierdaagse van Roosendaal lopen. Aan deze avondvierdaagse doen jaarlijks ongeveer 3500 deelnemers mee waarvan een groot gedeelte bestaat uit jeugd van de basisschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten