woensdag 7 juni 2017

Meer gratis water langs parcours

Bron : http://www.gelderlander.nl  3 oktober 2006
NIJMEGEN - Wandelaars die volgend jaar meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse, kunnen rekenen op gratis water op meer punten langs de route. Onder meer op de Oosterhoutsedijk, waar afgelopen juli als gevolg van de hitte enkele honderden Vierdaagselopers onwel werden en een wandelaar overleed.
Foto: Ger Loeffen

De wateruitgifte is een van de maatregelen die de organisatie van de Vierdaagse heeft genomen naar aanleiding van het ‘rapport Hermans’. In dat rapport worden aanbevelingen gedaan voor de Vierdaagse van de toekomst. Loek Hermans leidde de onderzoekscommissie. Het rapport werd vanmiddag in Nijmegen gepresenteerd.

Andere maatregelen die de Stichting De Vierdaagse neemt: een professionele meteoroloog versterkt de club die de Vierdaagse organiseert, problematische delen van het parcours worden mogelijk vervangen, er komen stewards langs het parcours die wandelaars kunnen informeren over bijvoorbeeld warmtemaatregelen en de dertig kilometer-route kan worden ingekort.
Naast het rapport van de commissie Hermans werd ook een onderzoek van de gemeente Nijmegen gepresenteerd. Hierin staan aanbevelingen om onder meer de samenwerking tussen de hulpdiensten te verbeteren.

Zowel gemeente als Hermans benadrukken dat de dode en de gewonden op dinsdag 18 juli 2006 geen gevolg zijn van een falende organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten