woensdag 7 juni 2017

Vierdaagseleiding: Dit nooit meer

Bron : http://www.gelderlander.nl 3 oktober 2006
NIJMEGEN (ANP) - ,,Dit mag nooit meer gebeuren. We dachten dat we alles goed hadden geregeld, maar de werkelijkheid bleek heel erg anders.'' Dat zegt algemeen manager Wim Jansen van stichting de 4Daagse in een eerste reactie op het dinsdag gepresenteerde rapport van de door hem zelf ingestelde commissie-Hermans.
De commissie vindt onder meer dat het algemeneniveau van kennis en kunde op medisch gebied en op het gebied vancrisiscommunicatie in de organisatie van de Vierdaagse onvoldoende is.
Hermans vindt tevens dat ,,alles begint en eindigt met de eigenverantwoordelijkheid van de wandelaar, die besluit om te gaanlopen.'' Ook concludeert de commissie dat de Vierdaagseleiding zorgvuldig heeft gehandeld volgens bestaande protocollen, maar Jansen denkt dat die dusblijkbaar niet toereikend zijn, gezien de dramatische gebeurtenissen.
,,We nemen de kritische noten die Hermans kraakt, ter harte'', aldus Jansen. De organisatie probeert een andere route te vinden voor dat kleine stukje dijk waar het op de bewuste dinsdag helemaal misging. Er komen stewards langs het parcours en lichtkranten boven de wandelroutes om mededelingen aan lopers te kunnen doen. De organisatie zal in het vervolg bij extreme situaties niet alleen adviezen geven, maar ook daadwerkelijk hulpmiddelen als water of petjes uitdelen op het parcours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten