donderdag 15 juni 2017

Meer ruimte voor Vierdaagselopers

Inschrijflimiet verlaagd tot 45.000, zondag wordt bij Vierdaagseweek betrokken.
Bron : Het wandelsportmagazine. (oktober 2007)
 
Veel minder deelnemers aan de Vierdaagse dan voorgaande jaren, waardoor er meer ruimte op de routes was en waarmee het wandelcomfort voor de Vierdaagselopers dit jaar aanzienlijk steeg.
 
Dat was de meest gehoorde po­sitieve reactie op het verloop van de 91'te Vierdaagse, die het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE goed in zijn oren heeft ge­knoopt: nu al is besloten om de inschrijflimiet voor de 92ste Vierdaagse in 2008 te stellen op 45.000.
Niet komen opdagen
Uiteindelijk gingen er dit jaar 37.505 wandelaars van start op de eerste dag van de Vierdaagse, zo'n 5.500 lopers minder dan in 2005 en 2006. De ruimte die daardoor op de parcoursen ontstond, was heel goed merkbaar. De inschrijflimiet voor 2007 stond op 49.000, een aantal dat bij lange na niet werd gehaald. Slechts' 42.270 wandelaars schreven zich in, waarvan er ook nog eens bijna 5.000 niet aan de start verschenen. quot;Uit ervaring blijkt dat dus ongeveer tien procent van de inschrijvers niet komt opdagen. Wordt de inschrijflimiet van 45.000 volgend jaar gehaald, dan zullen er toch slechts rond de 40.000 wandelaars aan de start verschijnen. Daarmee creëren we dus meer ruimte op de routes en dat is waar de wandelaars om vragen", stelt de nieuwe marsleider Johan Willemstein vast.

Zondag 13 juli 2008
Tijdens de wisseling van de wacht in het Vierdaagse bestuur -voorzitter en algemeen manager Wim Jansen maakt, zoals aangekondigd, plaats voor Johan Willemstein- zijn er meer opvallende bestuursbesluiten aan het licht gekomen. Zo zal de aan de Vierdaagse voorafgaande zondag (in 2008 is dat zondag 13 juli) met nadruk betrokken worden in het Vierdaagseprogramma. "Was tot nu toe de maandag aanmelddag voor de lopers, in 2008 kunnen de deelnemers zich op zondag al aanmelden en hun barcodekaart en eerste startkaart afhalen", meldt Willemstein. Ook de Vlaggenparade, traditioneel de officiële openingsceremonie van de Vierdaagse, wordt in 2008 een dag naar voren gehaald en zal volgend jaar dus op zondagavond plaatsvinden in het MCOOS Goffertstadion.
Gouden UC
Johan Willemstein: "Dit zijn ingrijpende wijzigingen in onze organisatie, want voor onze vrijwilligers in het Uitvoerend Comité wordt de toch al intensieve Vierdaagseweek met een dag verlengd. Vooraf hebben we natuurlijk gepeild of er voor deze veranderingen draagvlak was. Gelukkig is gebleken dat we op voldoende medewerking van bureaulisten en andere vrijwillige medewerkers kunnen rekenen. Nogmaals komt daarmee vast te staan dat het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse een gouden club is."
Drukte spreiden
Met het betrekken van de zondag bij de Vierdaagseweek komt het bestuur tegemoet aan de al langer bestaande wens van de Politie Gelderland-Zuid om te proberen de drukte op de maandag wat te spreiden. De laatste jaren waren op maandag-aanmelddag; de (toevoer)wegen in en naar Nijmegen overvol en moest zelfs water worden uitgedeeld aan automobilisten die in de files stonden. Door het aanmelden voor de Vierdaagse op zowel zondag als op maandag mogelijk te maken en door de Vlaggenparade op zondagavond te programmeren, hoopt de Vierdaagseleiding die vurig gewenste spreiding op gang te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten