donderdag 15 juni 2017

Nachtmars is voor fanatieke wandelaars

Bron : BNDeStem (21 februari 2008)

Donderdag 21 februari 2008 - ROOSENDAAL - Voor de echt fanatieke wandelaars heeft de Nachtmars dezelfde betekenis als Parijs-Roubaix voor een wielrenner. In het weekeinde van 8 en 9 maart is die tocht der tochten voor de zestiende keer. Met de 110 en 100 kilometer als hoofdmoot.

Die deelnemers starten zaterdag 8 maart om 16.00 uur vanaf het Thorhonk voor een tocht door de regio. De snelste wandelaars keren de andere ochtend om 07.00 uur terug in Roosendaal. Maar onderweg sluiten er steeds meer deelnemers aan voor de kortere afstanden. In Zevenbergen zijn dat de 80 kilometer-wandelaars, in Steenbergen de deelnemers aan de 50 kilometer. Via Nieuw-Vossemeer en Bergen op Zoom gaan de lopers naar Wouwse Plantage. Daar worden zij tegemoet gelopen door de deelnemers aan de 25 kilometer die 's ochtends vanuit Roosendaal zijn vertrokken. Vorig jaar trok het evenement 340 deelnemers.

Ook nu zijn er al weer tientallen inschrijvingen. Maar de grote hoop meldt zich zoals altijd pas in de laatste week. "Veel mensen kijken eerst naar de weersverwachting", zegt organisator Frans Sloekers. "Is het bar en boos, dan blijven er mensen thuis. Maar de echte liefhebbers kijken al maanden naar deze dag uit". De tocht wordt georganiseerd door acht wandelclubs uit de regio. Sloekers loopt zelf niet mee. Hij rijdt in de bezemwagen achter de meute aan. Dit jaar doet hij dat voor de zesde keer. "Het valt reuze mee met het aantal uitvallers. Vorig jaar waren het er maar zes. De mensen weten waar ze aan beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten