donderdag 15 juni 2017

Ontheffing voor Valkhof Affaire

Bron : Vierdaagse.com 16 april 2008
Nog éénmaal ontheffing voor disco- muziek na middernacht.

De Valkhof Affaire mag ook dit jaar tijdens de Vierdaagsefeesten tot twee uur na middernacht mechanische muziek afspelen. Dat heeft het stadsbestuur alsnog besloten.
Begin februari wilde het stadsbestuur nog een verbod opleggen aan de Affaire voor muziek na twaalf uur. Burgemeester Thom de Graaf had ontdekt dat de Affaire jarenlang in een uitzonderings­positie verkeerde. Alle andere hore­cazaken moeten tijdens de Vier­daagsefeesten na middernacht stoppen met het draaien van mu­ziek. Volgens De Graaf leidt de disco voor de Affaire tot rechtsonge­lijkheid.
De meerderheid van de raad vond het standpunt van de burgemeester echter veel te star. De raad plei­te in februari voor een speciale re­geling voor de Affaire omdat het een bijzonder cultureel evene­ment is in de Vierdaagseweek.
Het college van B en W gaat niet mee in de argumenten van de raad. Toch wil het college de Affai­re nog éénmaal een geluidsonthef­fing geven. Als reden wordt aangegeven dat het niet mogelijk is om nog voor de start van de Vierdaagsefeesten een adequate oplossing te vinden voor de Affaire.
Volgens Affaire organisator Verstegen is een muziekstop om middernacht de doodsteek voor het cultureel evenement. Het festival draait zonder subsidies en sponsors en is afhankelijk van de drankomzet na sluiting van de andere feestlocaties in de stad. Het stadsbestuur wil na de Vierdaagse naar een oplossing zoeken van het probleem. „Maar de verantwoordelijkheid ligt bij de ondernemer, niet bij ons”, aldus burgemeester De Graaf
Stadsbestuur wil na de Vierdaagsefeesten naar oplossing zoeken voor ‘ muziekprobleem’ op de Affaire. Oplossing moet wel van organisator festijn komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten