donderdag 8 juni 2017

Oosterhoutsedijk nog lang onvermijdelijk

Bron : Nieuwsbrief NijmeegseVierdaagse.com  
De Oosterhoutsedijk zal waarschijnlijk nog lang in het parcours van de Vierdaagse blijven, vermoedt hoofd parcoursen Arno Bernards.
Hooguit kunnen toekomstige infrastructurele ingrepen in het landschap – de aanleg van nieuwe wegen als gevolg van de wo­ningbouw in Nijmegen-Noord – een oplossing bieden. Maar dan nog is het volgens Bernards zeer de vraag of een omlegging van de route in de praktijk haalbaar is. Nu is de route nog relatief eenvoudig af te zetten, maar een omlegging heeft een grote inzet van de politie tot gevolg, vreest Bernards. „En de politie staat in de vakantieperiode echt niet te trappelen om nog meer mensen in te zetten. Dat krijg ik niet voor elkaar.”

Het veranderen van de routes is toch al lastig, omdat Bernards voor de 43.000 wandelaars brede straten moet hebben. Daar­naast heeft bijna elke verandering zowel voor- als nadelen en heeft hij ook niet de bevoegdheid om de routes te bepalen. „Uiteindelijk gaan de gemeenten er over.”
Zo is het voor hem nu wachten op een beslissing van de ge­meente Beuningen. Defensie, dat voor de grote rustplaatsen zorgt, wil af van de rustplaats achter afvalverwerker ARN. Die ligt te ver van de weg af en is bij nat weer te drassig.
Het oog is gevallen op het evemententerrein in Beuningen langs de Van Heemstraweg. Dat heeft echter tot gevolg dat de wandelaars dan niet meer door het centrum van Beuningen lopen, maar rechtstreeks van Wijchen naar de Van Heemstraweg wandelen. „Op zich sta ik daar wel achter, maar ik kan me de bezwaren van de winkeliers ook goed voorstellen.” Ook in Ottersum – vorig jaar nieuw in de route maar door de afgelasting heeft er nog geen wandelaar gelopen – wordt de route mogelijk een stukje verlegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten