dinsdag 13 juni 2017

Ottersum opnieuw klaar voor Vierdaagse

Bron : Gelderlander (14 juli 2007) 
In Ottersum waren ze er vorig jaar helemaal klaar voor: voor het eerst zouden de langeafstandswandelaars die deelnamen aan de Vierdaagse, door het dorp trekken.
Een hittegolf zorgde voor afgelasting van het evenement, waardoor Ottersum verlaten achterbleef.
Dit jaar gaat het kerkdorp van de gemeente Gennep op herkansing. Opnieuw is het de bedoeling dat de wandelaars die deelnemen aan de route van 50 kilometer, Ottersum aandoen. En dat laten ze daar niet ongemerkt voorbijgaan.
De lopers die donderdagmorgen door dorp komen, kunnen een groots onthaal verwachten. De wegen worden versierd, er staan welkomstborden, gladiolen staan naast de route opgesteld en dweilorkesten nemen de muzikale omranding voor hun rekening.

Op het moment dat de lopers in Ottersum aankomen, zijn ze halverwege de derde dag van het internationale wandelfestijn. Ottersum is het meest zuidelijk gelegen dorp waar op de derde dag van de wandeltocht lopers doorheen komen. De start is, zoals altijd, in Nijmegen. Via Malden, Heumen, Mook, Middelaar en Milsbeek komen de lopers uit in Ottersum. Daarna voert de tocht ze via Bredeweg, Groesbeek en Berg en Dal naar de finish in Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten