maandag 12 juni 2017

P&R-terrein op Jonkerbosplein, berg fietsen bij Rabo verdwijnt

Bron : http://www.gelderlander.nl (16 mei 2007)
Bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen vanaf dit jaar ook hun auto kwijt op een bewaakt P&R - terrein aan het Jonkerbosplein. Vandaar moeten pendelbussen, van Novio of een ander bedrijf, hen naar het feestgedruis brengen.
Langs A325, Wijchenseweg, St.-Annastraat en Neerbosscheweg worden automobilisten met borden gewaarschuwd als de garages in het centrum vol zijn. Dat ontlast ook de wijken rond de binnenstad. Als de Kelfkensbosgarage vol staat, wordt de St.-Jorisstraat met hekken afgesloten om te voorkomen dat mensen een fuik in rijden.
De gemeente wil ook af van de berg fietsen bij het Rabo-hoofdkantoor: die fietsen worden verwijderd. In ruil komt er extra stallingsruimte in de strook midden op de Van Schaeck Mathonsingel. Alle belangrijke invalswegen van de binnenstad krijgen een tijdelijke stalling, zoals bij de Van Schevichavenstraat.

Bij de stalling van de Stichting Oude Stad en die aan de Scheidemakershof hoeven fietsers niet meer te betalen. Langs belangrijke fietsroutes, zoals de Snelbinder, Tunnelweg en op de Waalbrug komen bordjes die de fietsers wijzen naar de dichtstbijzijnde stalling.

In samenwerking met de NS wil de gemeente meer lopers en bezoekers de trein in krijgen, bijvoorbeeld door een cadeautje. Verder wil de gemeente via reisinformatie- en andere sites op internet mensen informeren over de bereikbaarheid van de stad in die week en de locaties van P&R-terreinen.

Een aanbeveling tenslotte is om niet alle evenementen tegelijkertijd te laten eindigen, zodat de afvoerwegen niet verstopt raken. "Dat wordt nog onderzocht", aldus wethouder Jan van der Meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten