maandag 12 juni 2017

Vierdaagse: parkeren en stallen makkelijker

Bron : www.degelderlander.nl (16 mei 2007)
Bezoekers van de Vierdaagse en de Nijmeegse Vierdaagsfeesten moeten sneller en makkelijker een plekje kunnen vinden om hun fiets of auto te stallen.
Extra fietsenstallingen, verwijzingen naar die locaties, borden of tekstkarren die waarschuwen als de parkeergarages in het centrum vol zijn en een extra Park&Ride-terrein aan de westzijde van de stad zijn maatregelen die daarvoor moeten zorgen.
Ze maken deel uit van een mobiliteitsplan dat B en W gisteren hebben vastgesteld. Dat moet ook voor komende jaren de druk op de stad verlichten. Op basis van de ervaringen in 2005 is vastgesteld dat er meer nodig is om de stroom lopers en bezoekers, ruim 1 miljoen mensen, zo soepel mogelijk de stad in en uit te krijgen.

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen vanaf dit jaar ook hun auto kwijt op een bewaakt P&R-terrein aan het Jonkerbosplein. Vandaar moeten pendelbussen, van Novio of een ander bedrijf, hen naar het feestgedruis brengen.

Langs A325, Wijchenseweg, St.-Annastraat en Neerbosscheweg worden automobilisten met borden gewaarschuwd als de garages in het centrum vol zijn. Dat ontlast ook de wijken rond de binnenstad. Als de Kelfkensbosgarage vol staat, wordt de St.-Jorisstraat met hekken afgesloten om te voorkomen dat mensen een fuik in rijden.

De gemeente wil ook af van de berg fietsen bij het Rabo-hoofdkantoor: die fietsen worden verwijderd. In ruil komt er extra stallingsruimte in de strook midden op de Van Schaeck Mathonsingel. Alle belangrijke invalswegen van de binnenstad krijgen een tijdelijke stalling, zoals bij de Van Schevichavenstraat. Bij de stalling van de Stichting Oude Stad en die aan de Scheidemakershof hoeven fietsers niet meer te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten