dinsdag 20 juni 2017

Reünie Gouden Kruisdragers Zwolle 12 september 2009

e reünie van de vereniging Gouden Kruis Dragers Vierdaagse was dit jaar in Zwolle. Omdat mijn broer via het kruidvat twee kaartjes voor €12,49 had geregeld, besloten we met de trein te gaan. Om half acht namen we de trein richting Rotterdam. Dat was een kwartier eerder dan gepland zodat we in Rotterdam al 'n trein richting Amersfoort konden nemen. Daar waren we dus ruim op tijd. Zodoende kon er nog even wat te eten en drinken worden gehaald voordat we definitief de trein richting Zwolle konden nemen.
We waren om 10.14u in Zwolle.

We moesten nog even een klein kwartiertje lopen naar de Proosdij. Dit was in het centrum van Zwolle. 

Hoewel we even moesten vragen waar we precies moesten zijn (we zochten de vlag van de Gouden Kruisdragers) bleek het eenvoudig te vinden. 

Toen we binnen waren dronken we eerst koffie en thee. We moesten nog wel even om cake vragen, die was al ver op. We kwamen te zitten aan een tafel waar:
  • Twee mensen uit Roosendaal kwamen.
    En nu in Leuth bij Nijmegen wonen.
  • Een van de twee ook in het onderwijs had gezeten
    (o.a. Rekenen/Wiskunde).
  • Waar de St Georgeschool (onze lagere school) bekend was en er een aantal onderwijzers van die tijd de revue passeerden.
Er was dus al direct genoeg gespreksstof. Wat is toeval, nog nooit gezien en dan bij elkaar aan de tafel komen zitten.
Rond elf uur werd de dag officieel geopend en ook de wethouder van Zwolle nam even het woord. Deze man leek wat uit de toon te vallen zonder gouden kruis maar hier maakte hij snel een einde aan. Uit zijn zak haalde hij zijn gouden kruis met het cijfer 13. 


Ook Johan Willemstein nam het woord. Hij regeerde o.a. op een opmerking van Henry Sackers (voorzitter) dat na 3 jaar regen op de laatste dag het nu tijd werd om een regenkanon te bestellen uit China (gebruikt tijdens de Olympische spelen van 2008) om zodoende te regen al eerder buiten Nijmegen te laten vallen.
Johan vond dat dit niet wenselijk was, mede door het feit dat in de adviezen voor de wandelaars staat dat IN ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN moet worden getraind. En dat kanon zou betekenen dat je niet meer in de regen hoeft te trainen.
Verder vond hij het idee om voortaan het startschot te geven met een groot kanonschot ook niet zo'n goed idee. De Vierdaagseloper is wel wakker, maar het is niet de bedoeling om heel Nijmegen direct wakker te maken. Het blijft dus een pistoolschot (dat soms wel eens weigert) 
Nadat de laatste welkomstwoorden waren gesproken werd er gezongen door het koor "The Inn Singers".


Helaas was de tijd te kort zodat ze niet alle liederen konden vertolken. Er moest ook nog gegeten worden. En het eten was goed verzorgd. 
Na het eten moesten we om vijf voor half twee naar buiten. Er zou iets gaan gebeuren om half twee. Maar er gebeurde niets. (Later hoorden we dat uit de Peperbus het Vierdaagselied had moeten klinken.) 
 Daarna kwam de stadswandeling. Omdat wij in de laatste groep zaten vertrokken we pas om 14.15u. 
Maar we waren wel als eerste groep terug. Dit kwam omdat onze gids steeds het verhaal aan het vertellen was aan de eerste mensen, maar vergat om te wachten tot de rest (die aan het rondkijken waren, foto's aan het maken waren etc.) erbij stond. En daarna werd direct weer verder gewandeld. 
 Gelukkig was het een zonnige dag en kon er genoeg worden gefotografeerd. 
 Huis met twee deuren. 


Omdat het Open Monumentendag was bleek er genoeg te doen in Zwolle. We hadden hier nog wel even wat langer willen kijken. Andere groepen zagen we hier wel rondlopen. We liepen ook langs de Peperbus waar dus het Vierdaagselied gespeeld zou worden. We hebben het niet gehoord. 

 Bij Carla shop konden we ook niet te lang blijven staan ... 
 ... want de Peperbus moest beter worden bekeken. 
Na een uurtje waren we weer terug bij de Proosdij ... 
 ... waar we genoten van een lekker pilsje. 
 En toen werden de lustrumbeloningen uitgereikt.  
 15x 
 20x
 25x 
 30x 

 35x 
 40x 

 45x 
Helaas werden er twee vergeten. Maar ze mochten als laatste toch nog op het podium komen.
20x en 30x 
En zo werden ook deze beloningen uitgereikt. 
 Als laatste werden de organisatoren bedankt... (En daar sluit ik me bij aan.) 


 ... en werd afgesloten met het Vierdaagselied. 

 We liepen naar de trein, ik nam daar een frietje met een gehaktbal.  


In de trein richting Rotterdam zaten we lekker te eten. we reden naar Rotterdam. Bij ons kwamen nog twee Gouden Kruisdragers zitten.
Rond kwart over acht reed de trein binnen op station Roosendaal. Zo dat deze reüniedag er weer op.
Volgend jaar in ????? 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten