maandag 12 juni 2017

Ruilplek startkaart Vierdaagse

Bron : www.vierdaagsenijmegen.com
Op het Vierdaagseterrein op deWedren in Nijmegen wordt de maandag voor de Vierdaagse een ruilplek ingericht. Deelnemers kunnen daar terecht om een kaart te bemachtigen met de door hen gewenste starttijd.
Dit jaar worden voor het eerst de 40-kilometerslopers opgedeeld in een groep die vroeg vertrekt (5.15 uur) en een die laat vertrekt (6.15 uur). Voor veel deelnemers is dat lastig: ze lopen vaak met anderen mee en willen dan ook graag tegelijk vertrekken.
Maar de starttijden worden willekeurig toebedeeld. De ene helft van de lopers start de eerste de derde dag vroeg, de andere helft de tweede en de vierde dag. Het is echter toegestaan de startkaarten te ruilen: die zijn niet persoonsgebonden.
Op het start- en finishterrein wordt een plek gemarkeerd waar wandelaars die willen ruilen elkaar kunnen treffen.

Vroeg vertrekken heeft bij veel wandelaars de voorkeur: dan zijn ze ook eerder weer binnen en lopen ze dus minder lang in de eventuele warmte. Vanuit die groep is er dan ook veel kritiek op de maatregel om de helft van de wandelaars laat te laten starten.
De Vierdaagse- organisatie heeft hiertoe echter besloten om de wandelaars meer over het parcours te spreiden en gedrang bij de start te voorkomen. Het aantal 40-kilometerwandelaars is de laatste jaren namelijk sterk toegenomen omdat deelnemers aan de 30 kilometer geen diploma meer krijgen en voor een tastbare herinnering ( een medaille) dus wél de 40 kilometer moeten lopen.
Voor wandelaars die ondanks de nieuwe starttijden toch de absolute garantie willen dat ze samen met hun vrienden kunnen lopen, is er een oplossing: ook met een ‘vroege’ startkaart mag je laat vertrekken.
Overigens kunnen deelnemers aan de Vierdaagse, die op 17 juli begint, binnenkort al weten op welke dagen ze vroeg of laat starten. Ze kunnen dat zien aan het nummer van het startbureau waar ze maandag 16 juli hun startkaart af moeten halen. Daarover krijgen ze binnenkort informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten