maandag 12 juni 2017

Bloesemtocht 21 april 2007 (25 km)

De laatste maal dat wij de Bloesemtocht hadden gelopen was 2 jaar geleden. Toen was het erg regenachtig weer en er moesten zelfs auto’s uit de modder worden getrokken. Mijn auto was daar gelukkig niet bij maar het had niet veel gescheeld. Ik moest toen toch wel even langs de wasstraat.
 
Hoe anders was het dit jaar, zonnig weer een ideale dag om te gaan wandelen. En zo besloten wij (moeder, broer en ik) met de trein af te reizen richting Geldermalsen. Dat kan vanuit Roosendaal via ’s Hertogenbosch of Dordrecht. Dat maakt qua reistijd slechts enkele minuten verschil. We besloten over ’s Hertogenbosch heen te reizen en namen om 6.51u de trein.  
De reis verliep voorspoedig en rond half negen kwamen we aan in Geldermalsen waar de veilinghal (start) vlak naast het station lag.
We moesten wel over een loopbrug die echter maar geschikt was voor maximaal 40 personen. Normaal natuurlijk geen probleem maar tijdens de Bloesemtocht moeten er duizenden wandelaars overheen. Dus werd dit een beetje gereguleerd.

Het was al aardig druk en we moesten even zoeken waar we onze spullen op moesten halen. (Mijn moeder moest nog inschrijven , mijn broer en ik hadden dat al gedaan via internet en moesten alleen de route + reglement nog ophalen.) Iedereen kreeg een reglement waarin duidelijk ook werd gewezen op de verantwoordelijkheden van de wandelaar. Een sterfgeval tijdens de vorige editie van de Bloesemtocht en uiteraard de ervaringen van de Vierdaagse van 2006 hebben menig organisatie doen beseffen hier nog eens goed op te wijzen. (Ook tijdens de “hete” marathon van Rotterdam op 15-4-2007 was ingegrepen toen bleek dat vele deelnemers niet goed waren voorbereid op extreme weersomstandigheden.)
 
We gaan om iets voor negen van start richting de bloesem en de 1ste brug.
 Voor de Nordic Wandelaars was dit jaar voor het eerste een wandeling ( 22,5 km) uitgezet.
De bloesem stond dit jaar goed in bloei. Ik kan me niet herinneren dat dit bij mijn vorige zes tochten ook zo mooi was. De tocht leidden ons via een aantal pontonbruggen richting Beesd de plaats waar we normaal gesproken onze eerste rust namen. We besloten (omdat het goed ging) om één rust verder te lopen.


Ondertussen hoorde ik langs de kant en op de route vaak opmerkingen over mijn parasolhoedje dat we vorig jaar tijdens het aanmelden van de 4Daagse hadden gekregen. (leuk parapluutje à het regende toch niet ! , kijk eens wat een grappig hoedje) Wat ik niet snapte was dat vorig jaar toch meerdere wandelaars tijdens de 4Daagse met zo’n parasolhoedje liepen. Het was toch niets nieuws (toch?!)
 
Ondertussen liepen we langs de Linge naar de rust (die toepasselijk “Rust Wat” heette.) We zagen ook nog een ooievaar die rustig op zijn nest zat.


Het was hier echter wel druk zodat we even op het gras hebben gezeten. Maar omdat dit ook niet lekker zat, besloten naar de volgende rust te lopen. Hiervoor moesten we naar Rumpt. Voor we daar waren passeerden we eerst Rhenoy. En dat was toch weer ruim 5 km verder.

Gelukkig waren er onderweg ook particulieren die voor een schappelijke prijs wat te drinken verkochten.
 e bereikten Rumpt waar we een langere pauze namen. Volgens de routebeschrijving hadden we 17,1 km afgelegd maar het gevoel was dat het toch echt meer was. (dat gevoel heb ik al jaren, misschien komt het omdat je door onverharde gedeeltes loopt, de stappenteller geeft echter ook 2 km meer aan.)

Na deze rust bleek op de kaart dat er nu om de 2 km een rust was. (Frutura (18,9 km) , Veerdam (Pontonbrug 20,9) , Kiviet (Pontonbrug 22,6 km) en Rijnoever (24,5 km)) We konden dus steeds beslissen of we nog zouden rusten en zoniet dan weer 2 km verder lopen.
We hebben overigens niet meer gerust en liepen na Kiviet nog door een erg leuk bloesemgebied. Alleen liep het wat minder snel omdat we tussen de 8 kilometerloper terecht kwamen.
De laatste plaats die we passeerden was Deil waar uiteraard ook muziek aanwezig was.
 Het einde kwam in zicht en iets voor drie kwamen we weer aan in de veilinghal.

Omdat we met de trein waren dronken we (na alle formaliteiten zoals inleveren startkaart , ophalen herinnering en afstempelen wandelboekje + KRO Paspoort) nog twee glazen (eigenlijk plastic bekertjes) bier. En ook namen we nog een zak friet. Toen we naar het station liepen bleek de trein zowel richting Dordrecht als ’s Hertogenbosch net weg te zijn.

 We besloten over Dordrecht terug te rijden en namen de trein van 16.09u.
En in Dordrecht moesten we nog even wachten op de aansluiting naar Roosendaal. Om iets over half 6 waren we binnen. We hadden vandaag dus zowel te voet als met de trein een ronde gemaakt.
 
Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten