maandag 12 juni 2017

Sneller hulp bij doortocht Vierdaagse

Bron : http://www.gelderlander.nl (2 mei 2007)
GENNEP - In Gennep en Mook en Middelaar, de Noord-Limburgse doorkomstgemeenten tijdens de Vierdaagse van Nijmegen, is nog genoeg werk aan de winkel voor een veilige doortocht van zowel wandelaars als aanwonenden in juli.  
Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de route door dorpen van beide gemeenten. Vandaar dat halfweg deze maand vertegenwoordigers van de brandweer, gemeenten en de politie het wandelparcours in de Noord-Limburgse gemeenten haarfijn gaan bekijken.
Brandweercommandant Willy Piepenbrock van zowel Gennep als Mook: "Dan moet blijken in hoeverre de praktijk overeenkomt met wat wij aan de hand van de landkaarten al gezien hebben." 
Bij het inventariseren van de risico's in de gemeente Gennep is de voorbije maanden al gebleken dat de bereikbaarheid van de bebouwing langs de wandelroute 'gewoon slecht' is. "Daarom kijken we naar plekken waar doorsteken te maken zijn op de route. Dat kan bijvoorbeeld bij de Rozenbroek en de Langstraat in Milsbeek door paaltjes weg te halen, zodat de hulpdiensten er tijdens de Vierdaagse makkelijker door kunnen om medische hulp te verlenen aan wandelaars of omwonenden", aldus brandweerbaas Piepenbrock.
Om die doorsteken straks ook echt vrij te houden van geparkeerde auto's, zullen de gemeenten de komende weken ook werk moeten maken van parkeerverboden. "Gekoppeld hieraan, zal in Gennep een geactualiseerde wegsleepregeling gemaakt moeten worden. De huidige is verouderd."
Na de Vierdaagse van vorig jaar, waarbij in de tocht één en direct na de tocht een tweede dode viel, zijn alle veiligheidsregels aangescherpt. Vandaar dat ook Gennep en Mook is opgedragen om alle mogelijke risico's langs de route beter in kaart te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten