zondag 18 juni 2017

Tenten en tentjes op de Wedren

Bron : Gelderlander 8 juli 2008
3.000 vierkante meter tent verrijst er binnen nu en donderdag op de Wedren. Maandagochtend zijn tentenbouwers er begonnen met de opbouw van de start- en finishlocatie van de Vierdaagse, die over een week begint.
Op de Wedren verrijzen drie grote tenten: een van twee verdiepingen voor de catering en de marsorganisatie, een voor de centrale administratie en een voor het Rode Kruis om er wandelaars in te kunnen behandelen. Ook komen er een heleboel tentjes waar de wandelaars zich kunnen aan- en afmelden, in totaal zo'n 200 vierkante meter. Nog eens 500 vierkante meter aan tentjes komen er voor sponsoren.

De start-en finishlocatie op de Wedren is dit jaar een dag eerder in gebruik dan voorheen.
Reden is dat wandelaars die zich voor de Vierdaagse hebben ingeschreven zich nu ook al op zondag kunnen melden voor hun startbewijs.
Voorheen was daar alleen de maandag voor. Het spreiden over twee dagen is bedoeld om met name de verkeersdrukte op maandag te temperen. Normaliter loopt het verkeer in de Nijmeegse binnenstad daags voor de Vierdaagse volledig vast.

"We gaan er vanuit en hopen er op dat met name mensen uit de regio gebruik zullen maken van de mogelijkheid zich al op zondag aan te melden" , zegt Vierdaagsewoordvoerder André Sonneville. "Van mensen die van verder weg komen, kun je moeilijk verwachten dat ze al eerder komen."

Om die reden is ook de Vlaggenparade niet meer op maandag, maar al op zondagavond. Gehoopt wordt dat wandelaars zich daardoor al op zondag melden.

Een tweede reden is dat meer wandelaars naar de Vlaggenparade kunnen: veel lopers meden het openingsfeest op de avond voor de start omdat ze vroeg naar bed wilden.

Of er ook echt meer wandelaars zullen komen, is afwachten, meldt Sonneville. "Die mogen er gratis naartoe. Wel zijn er al wat meer kaartjes verkocht."

Buiten de Wedren zijn ook elders in de stad de voorbereidingen voor de komende week in volle gang. Vandaag worden in het Valkhof de eerste containers met materialen geplaatst. Donderdag moeten de bouwers klaar zijn.

Op het terrein komen enkel open tenten, wat handig is in verband met het rookverbod dat in de horeca geldt.

"Maar de tenten zouden toch al open zijn, ook los van het rookverbod", stelt organisator Godfried Verstegen.

Bij de tent die op het Labyrinth aan de Waalkade verrijst, het Nijmegen House, wordt om die reden een aparte rookruimte gemaakt, bij het toiletgedeelte. Wie eenmaal binnen is en wil roken, hoeft zodoende niet meer naar buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten