woensdag 21 juni 2017

Via Vierdaagse in recordtijd vol

Wandeltrainingsprogramma’s steeds populairder

Tegelijkertijd met de Vierdaagse opende vannacht de inschrijving voor training- en begeleidingsprogramma Via Vierdaagse. Met dit programma ondersteunen KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) en Stichting DE 4DAAGSE 1.500 debutanten met het behalen van hun eerste Vierdaagsekruisje. Het uitvalpercentage onder Via Vierdaagse deelnemers is significant lager dan onder de andere debutanten en ook het aantal wandelaars dat niet aan de start verschijnt is beduidend minder. De 1.500 beschikbare plaatsen waren binnen 8 uur uitverkocht.
“We wisten al dat mensen om 00.00 uur klaar zouden zitten om in te schrijven, maar dit hadden we toch niet verwacht”, aldus KNBLO-NL directeur Henry Bronkhorst. “We vermoeden dat met name de positieve ervaringen van deelnemers van vorig jaar zijn werk heeft gedaan. Dit enthousiasme zal zeker een positief effect hebben op het uitvalspercentage bij de 95e Vierdaagse.”
Wandeltrainingsprogramma’s
Het succes van Via Vierdaagse sluit aan bij de trend van wandeltrainings- en begeleidingsprogramma’s. Vier dagen of meer achter elkaar wandelen vraagt om een heel andere voorbereiding dan een eendaagse wandeltocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten