zondag 11 juni 2017

Vier deskundigen om Vierdaagse 2007 veilig uit te kunnen lopen

Sportpsycholoog Rico Schuijers, inspanningsfysiologe Maria Hopman, weerkundige Jules Geirnaerdt en Eric Lagerwey, deskundig op het gebied van crisiscommunicatie, gaan de Vierdaagse- leiding dit jaar adviseren.Dit meld de Gelderlander in haar dagblad vandaag.
De adviesgroep is een van de aanbevelingen van de landelijke commissie- Hermans die onderzoek deed naar het dramatische verloop van het wandelevenement, vorig jaar.
De Vierdaagse van 2006 kende een rampzalige eerste dag. Op de Oosterhoutsedijk bij Lent voltrok zich een drama onder extreme weersomstandigheden; het was warm, er was geen wind en geen schaduw.
Op deze zwarte julidag overleden twee Vierdaagselopers (een op het parcours, de tweede loper later op de camping in Groesbeek waar hij verbleef); op de Oosterhoutsedijk vielen wandelaars ‘bij bosjes’.
Honderden lopers werden onwel door de extreem hoge temperatuur, ongeveer dertig wandelaars moesten naar het ziekenhuis. De organisatie van de Vierdaagse zag zich hierdoor genoodzaakt de Nijmeegse Wandelvierdaagse voor het eerst in de geschiedenis af te gelasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten