maandag 19 juni 2017

Vierdaagse heeft omzet van 2,3 miljoen

Stichting De 4daagse maakt van de 2,3 miljoen euro die er binnenkomt dit jaar elke cent op. De organisatie ziet zich dit jaar geconfronteerd met tal van extra uitgaven: in voorgaande jaren kon nog een aanzienlijk bedrag gespaard worden.
 
Behalve dan in 'rampjaar' 2006, toen de wandelmars na een dag werd afgelast als gevolg van extreme hitte. Daarmee ging de stichting die de mars organiseert, met vier ton het schip in. "De kosten waren gemaakt, maar de sponsoren betaalden niet meer", stelt bestuurslid Ab Schreurs, de financiële man van de stichting. "Nog zo'n jaar en we waren in de rode cijfers terecht gekomen."
Het eigen vermogen is nu weer groot genoeg om eventuele financiële klappen op te vangen. "Maar hoe groot het is, vertel ik niet." Hij wil ook geen begroting of jaarcijfers verstrekken. "Want wij moeten onderhandelen met leveranciers. Openheid van de cijfers drijft de prijs op."
Maar inzicht in de uitgaven wil hij wel geven. Bijvoorbeeld in de vergoedingen die bestuur en vrijwilligers ontvangen. Zo'n 3,5 ton gaat er op aan onkosten voor de in totaal 580 vrijwilligers van Rode Kruis en Vierdaagse. Die krijgen in de Vierdaagseweek te eten, een kilometervergoeding van 35 cent en indien nodig een overnachtingsvergoeding van 27,50 euro.
Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten