woensdag 21 juni 2017

Vierdaagse start mogelijk vroeger vanwege hitte

Bron: Gelderlander
De marsleiding van de Nijmeegse Vierdaagse vervroegt op dinsdag, de eerste wandeldag, waarschijnlijk de starttijd voor de vijftig kilometer.
Dit in verband met de hitte die wordt verwacht. De lopers op de langste Vierdaagse afstand mogen normaal om vier uur 's ochtends van start. Maandagmiddag neemt de marsleiding definitief een besluit of alle starttijden met een half uur wordt vervroegd. "We zullen dat tijdig bekendmaken", zegt Vierdaagse-woordvoerder André Sonneville.
Weerman Jules Geirnaerdt van de Vierdaagse verwacht voor dinsdag de Dag van Elst, een temperatuur van 32 graden, windkracht 3 en een luchtvochtigheid van 35 procent.
De organisatie van adviseert deelnemers daarom om zich goed voor te bereiden op de verwachte hitte. Zo wordt aangeraden om extra drinken mee te nemen en om hoofd en hals goed tegen de zon te beschermen. ,,Benut de vroege uren om te wandelen", aldus de organisatie.
Vanwege de hitte worden er extra waterpunten langs de route ingericht. In het tweede gedeelte van de wandeldag kunnen deelnemers op drie plaatsen over water beschikken: bij Slijk-Ewijk, bij Oosterhout kort voor de dijk en bij Lent kort voor de Waalbrug. Ook doet de marsleiding een beroep op aanwonenden om wandelaars water te verstrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten