woensdag 21 juni 2017

Nieuwe hitte op komst

Bron: Telegraaf 
In Nijmegen zijn zondag het hitteplan en het noodscenario voor extreem regenweer de belangrijkste thema's van gesprek bij de organisatoren. De week van de Nijmeegse Vierdaagse begint opnieuw spectaculair warm. Morgen, dinsdag en woensdag liggen de temperaturen in het binnenland rond of boven de 30 graden.
Het is meestentijds zonnig en in ieder geval droog. Vanuit het zuiden wordt een nieuw portie hete lucht naar ons land gevoerd. En, zoals vaker de afgelopen weken, wordt dat na enkele dagen ook weer afgestraft.
Zo bereiken ons rond donderdag stevige regen- en onweersbuien door nadering van minder warme lucht uit het westen. Daarbij kan het opnieuw op bepaalde plaatsen gaan spoken met hagel en rukwinden. Na de passage van de storing klaart het op en wordt het gematigd zomers met temperaturen tussen 19 en 24 graden.
De Vierdaagse gaat pas dinsdag echt van start. Voor het wandelevenement schreven zich 48.435 mensen in. Na loting bleven er 45.000 wandelaars over. De organisatie van de Vierdaagse hanteert dat aantal als limiet.
Zondagavond is stadion De Goffert in Nijmegen toneel van de traditionele Vlaggenparade, met de vlaggen van alle deelnemende landen. Wandelaars kunnen ook maandag nog hun startbewijs afhalen.
In 2006 werd de Vierdaagse na een dag afgelast wegens de extreme hitte. Veel lopers werden onwel. Twee wandelaars overleden zelfs tijdens de tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten