donderdag 8 juni 2017

Vierdaagsefeest sluit eerder

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com 
Podia, terrassen en kraampjes op slotdag uur eerder dicht.

De podia, terrassen en kraampjes moeten dit jaar op de vrijdag van de Vierdaagsefeesten een uur eerder dicht. De podia en kraampjes sluiten dan om 1 uur ( was 2 uur), de terrassen om 2 uur ( was 3 uur). Doel: ongeregeldheden voorkomen. De cafés blijven wel gewoon tot in de vroege uurtjes open.
„ De Vierdaagsefeesten verlopen over het algemeen prima, maar op de slotavond is er op het allerlaatste moment vaak sprake van een gespannen sfeer”, aldus burgemeester Thom de Graaf. „ Mensen zijn dan moe en er is over het algemeen veel alcohol in de man en in de vrouw.”
*** Ook vorig jaar verliep het slotuur van de slotdag grimmig, aldus de burgemeester. Op advies van het Veiligheidsoverleg Vierdaagsefeesten (gemeente, politie, brandweer, ongevallendienst en binnenstadscomité) heeft De Graaf tot de eerdere sluiting besloten. „We denken dat de problemen nu iets beter in de hand te houden zijn. Mensen zijn minder moe en ze hebben net iets minder gedronken.” Ook de overlast voor omwonenden wordt verminderd, zo voorspelt de gemeente.
Ter compensatie van het uur dat vervalt op de Vierdaagsevrijdag, mogen de podia op zowel de woensdag als de donderdag een half uur langer open zijn: tot half 1 in plaats van 12 uur.
De Nijmeegse horeca staat echter niet te juichen. „De vrijdag, de slotdag, is voor ons qua omzet de big boom”, zegt Roel Velvis van Vivaldi’s aan de Waalkade. „Twee keer een half uur langer open op de woensdag en donderdag maakt dat uur op de vrijdag niet goed. Vooral de woensdag is geen topavond.
Deze maatregel gaat me omzet schelen.”
Ook Twan Krebbers van The Matrixx, dat tijdens de Vierdaagsefeesten een podium in de binnenstad heeft, noemt het besluit ‘heel erg jammer’. Ook hij vreest omzetverlies. „ De praktijk zal moeten uitwijzen hoeveel omzet wij mislopen. Maar buiten dat, denk ik dat deze maatregel gewoon niet helpt. De trend is dat mensen steeds later uitgaan. Ik voorspel dat ze om 1 uur ’s nachts nog niet naar huis gaan. Ze zullen door de stad gaan lopen en dat kan juist tot extra irritaties leiden.”
Krebbers, die met zijn podium wederom in het Hunnerpark wil staan, ziet meer in extra toezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten