zaterdag 17 juni 2017

Vincent van Goghtocht 25 mei 2008 (28,1 km)

Vandaag zijn mijn broer en ik met de auto richting Etten Leur vertrokken waar de Vincent van Goghtocht op het programma stond. De bedoeling van om 40 km te gaan wandelen evenals voorgaande jaren, maar we moesten s’middags nog naar een verjaardag dus kozen we voor 30 km. Anders zou het misschien te laat worden.
We waren iets na half zeven aanwezig in de Nobelaer het theater van Etten Leur waar gestart zou gaan worden. Toen schoot me ineens te binnen dat de 30 km meestal pas om 7.30u kon starten. Dat stond wel in het boekje maar we konden toch gewoon om 7.00u van start. Het was wel wat regenachtig weer en de 1ste uren moest dan ook de regenjas worden aangetrokken.  
 
 Het 1ste stuk was ruim 11 km langs en liep naar de zwarte schuur. Daar was de rust ingericht. We zagen op de routebeschrijving dat het volgende stuk (die uiteindelijk weer bij de zwarte schuur uitkwam) maar 5 km was. Daarom rustten we niet zo lang. Ook was het buiten (vanwege de regen) niet zo lekker om op een bankje of boomstam te gaan zitten. Overigens werd het minder met de regen. 
 Tijdens dat korte rondje liepen we door het bos. 

Gelukkig was het rondje niet te lang omdat ik na een aantal kilometer merkte dat ik snel een sanitaire stop moest maken. Al vlug was de zwarte schuur (en de toilet) in zicht.
We dronken daarna iets en ik maakte een foto van de inrichting van een huisje. (boswachterhuisje??) Ik stond wel een beetje muf maar het was wel leuk om te zien. 
 Na de rust liepen we weer verder door het bos. Het werd ook wat droger. Het gebied waar we liepen heet overigens de pannehoef.
(De pannehoef is gelegen tussen de gemeenten Etten-Leur, Rucphen,  Rijsbergen en Zundert en is ongeveer 504ha groot.)  
Even was er twijfel of we nog wel goed liepen. Niet omdat de routebeschrijving onduidelijk was maar er geen pijlen meer leken te hangen. We bleven rechtdoor lopen en bleken uiteindelijk gewoon goed te lopen.  
Al vlug naderden we de rust bij Camping Menmoerhoeve van Dijck. We hadden toen 20 km afgelegd.  

Omdat we één van de eerste waren kwamen we in gesprek met de controle. We gaven ook de kaartjes van onze wandelsites. Ook dronken we nog wat en namen een appel.
Daarna liepen we verder voor de laatste 8 km. 
Hier miste we wel even een pijl (andere wandelaars vertelden dat de pijl er wel hing) maar het ommetje wat we hadden gemaakt was nog geen 100m. Dus niet om over naar huis te schrijven (al schrijf ik het nu wel op.) Tijdens dit stuk duurt het best lang voordat Etten Leur daadwerkelijk in zicht komt, maar als we eenmaal de A58 (en dus Etten Leur) in zicht krijgen is het nog maar 2 km. Op het fietspad werden we nog bijna aangereden door 2 toerfietsers die een beetje kwaad reageerden "aan de kant lopen". Nu liep ik inderdaad wat midden op het fietspad maar door de bocht konden ze mij daardoor wel eerder zien. Mijn broer die wel aan de kant liep moest vlug wegduiken. Toerfietsen en wandelaars zullen nooit vrienden worden. 
Iets over één arriveerden we weer bij de Nobelaer waar we ons afgemeld hebben. We gaven ook weer onze reclamekaartjes en dronken nog wat. 
Volgende week een wandelvrij weekend en daarna de Mitomars.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten