zondag 18 juni 2017

'Walking apart together' naar Elst

Het eerste doek dat we zien, hangt in Lent. Het is in het Engels en meldt: '3,5 days to go'. Nou, dat klopt! Het is pas de eerste dag. Tussen Elst en Valburg hangt een heel groot laken.
'WAT', staat er op. Dat staat voor Walking Apart Together. Het is van een groep van achttien wandelaars. Ze lopen veertig en vijftig kilometer en hebben een gezamenlijke rustplek op het parcours, in Elst. Vandaar 'apart together'.
De groep begon als twee mensen: vader en zoon Van Standeart. Moeder deed de verzorging. In de loop der jaren groeide het team uit – met vooral vrienden van de zoon – tot achttien mensen. De wandelaars komen inmiddels uit Hoorn, Apeldoorn, Beers en Mill. Ze staan allemaal op een camping in Beers en noemen zichzelf de 'Nederlandse Bond van Weltevreden Vierdaagsewandelaars'.
Twee verzorgers hebben ze bij zich. Die zorgen onderweg voor thee, versnaperingen en pleisters.
Mijn broer Thom en ik (Maya), lopen ook bijna 'apart together'. Ik krijg een handvat van een paraplu in mijn oog. Het gaat net goed. Wij zijn nogal klein (12 en 13 jaar), waardoor de mensen ons soms niet zien. Ik word op de Oosterhoutsedijk ook een keer bijna gepootjehaakt. Gelukkig loopt het allemaal goed af en krijg ik geen blessure.
Langs de route zien we ook nog twee triplex sterren boven het publiek uitsteken, met onze foto's erop. Het zijn de Walk of Fame-sterren van De Gelderlander. Papa heeft ze samen met ons broertje van zes (Levi) vanmorgen gemaakt. Ze staan ons langs de weg op te wachten.
Tussen Elst en Valburg zien we ook nog iets grappigs. Geen spandoek, maar een lege toiletpot. Hij staat op een vluchtheuvel. 'Gratis toilet' staat erop. Veel wandelaars moeten er om lachen en gooien er afval in.
Thom en ik halen samen met mama de finish. 'Together', dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten