woensdag 21 juni 2017

Wandeling Texel 1: Zuid Eierland - De Koog 26 juni 2010 (7,5 km)

 
Tijdens de vakantie heb ik enkele korte wandelingen gemaakt. De bedoeling was om meer te wandelen maar gezien de warmte is het bij veel fietsen gebleven.
De eerste wandeling was bedoeld om fietsen te gaan huren in De Koog. Mijn moeder en ik besloten niet rechtstreeks over de hoofdweg te lopen, maar om enkele honderden meters vanaf ons vakantieadres rechtsaf te slaan en dan terecht te komen in natuurgebied De Muy.


Al snel liepen we vast dus we besloten om te keren.  
Via een andere weg leken we wel richting het natuurgebied te wandelen. Maar ook hier liepen we vast (of we moesten allerlei hekken open maken.) 
Daarom besloten we op een bepaald moment parallel aan het eerste weggetje terug te wandelen richting de boerderij die we zagen. Hier leken we ook vast te lopen, maar we konden door een hek doorkruipen. 
Om daarna over het boerenerf naar de weg te lopen. We hebben het de boer maar uitgelegd, die ons vriendelijk vertelde dat er inderdaad wel een weg moest zijn, maar dat hij het ook niet precies wist. 

Zodoende waren we na bijna een uur wandelen nog maar 300m van het vakantieadres af. We besloten nu via de Postweg naar De Koog te wandelen. 


We kwamen langs een stuk duin, waar vrijdag 25 juni een brand was geweest. Het was nog een beetje aan het na smeulen. Ik probeerde het nog een beetje uit te trappen. 
De Koog was nog 3 kilometer lopen. 
Rechts zagen we het natuurgebied De Muy. 

 Al snel waren we in De Koog ... 

... waar we onze fietsen hebben gehuurd voor één week. We hebben toen gefietst richting Den Burg, De Waal en De Cocksdorp. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten