zondag 11 juni 2017

Wandeltochten voor de Vastenaktie

Bron Internetbode editie Roosendaal 18 maart 2007
NISPEN - Vastenaktie roept ons op om te gaan voor Ghana. Dit nemen we wel heel letterlijk: dit jaar zijn er vier wandeltochten uitgezet. U kunt kiezen voor de afstanden van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Het vertrekpunt is Dorpshuis Nisipa tussen 9.00 en 13.00 uur. De opbrengst gaat naar Nkwanta, Ghana. Iedereen is welkom.
In tegenstelling tot voorafgaande jaren is de wandeltocht zonder opdrachten en kan er al vanaf 9.00 uur worden gestart.
Wat doet vastenaktie in Nkwanta, Ghana?
In het Ghanese district Nkwanta leven 156.000 mensen door gebrek aan verbindingen erg arm en afgelegen. Veel jong mannen trekken naar de steden om een baan te zoeken en laten hun gezin achter. Vrouwen worden gezinshoofd.
Hun leven als moeder, huishoudster en landarbeidster is erg zwaar. Ze werken hard om een eigen bestaan op te bouwen en hun gezin te verzorgen, de kinderen te voeden en naar school te laten gaan. Vastenaktie leent hen geld, zodat ze hun inkomen kunnen verdienen met de verkoop van gebatikte zakdoekjes of met het houden van bijen voor de productie van honing. Waterpompen worden aangelegd om ook in het droge seizoen schoon water te kunnen drinken en het telen van groente mogelijk te maken.
Wij hopen u allen in beweging te krijgen voor de bevolking in Nkwanta, Ghana.
Werkgroep Vastenaktie Nispen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten