zaterdag 17 juni 2017

Werk aan weg niet af voor de Vierdaagse

Bron : Gelderlander 5 juni 2008
Het werk aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal is nog niet af wanneer de wandelaars van de Vierdaagse zich er op 17 juli melden. De aannemer en de gemeente Groesbeek hebben de tijd die nodig is voor de reconstructie van de weg te kort ingeschat.
Volgens projectleider Kees van der Ree hoeft de route van de Vierdaagse door de vertraging niet te worden omgelegd. "Dat zou een mega-flater zijn" , zegt hij. "We hebben gezegd dat het werk voor de Vierdaagse gedaan zou zijn. We hebben dan ook alles op alles gezet dat voor elkaar te krijgen."
Het fietspad aan de noordzijde van de weg (vanuit Nijmegen links) heeft volgende maand nog niet de gebakken klinkers die het moet krijgen. Ook zal de nieuw aangebrachte middenberm niet helemaal zijn afgewerkt.
Onder meer de aanleg van die middenberm zorgt voor logistieke problemen. Omdat er per se steeds één weghelft open moet blijven voor verkeer, heeft de aannemer weinig ruimte om te werken. Dat leidt tot meer vertraging dan vooraf ingeschat. Het werk wordt na de bouwvakvakantie hervat. Volgend jaar begint dan de tweede fase van het project, het wegvak tussen hotel Val Monte en pretpark Tivoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten