vrijdag 23 juni 2017

Winterserie Audax 13 januari 2013 (16,7 km)

Het was winter geworden. Lekker koud buiten. Ik wilde in Tilburg gaan wandelen omdat ik even over deze tocht in Roosendaal had heen gelezen. En nu kon ik later op de dag nog naar het Nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Cecilea in Nispen, waar mijn zwager de klarinet speelt.  
 Mijn broer liep ook mee en we kozen voor de 15 kilometer route. 

 De tocht liep dit keer niet richting Nispen maar via Roosendaal Zuid richting Rucphen.  
Een mooie afwisseling omdat we vaak hebben meegedaan aan de AUDAX-tocht en dan ook richting Nispen liepen. 
Het eerste gedeelte van de wandeling deed een beetje denken aan de Nieuwjaarstocht, maar al snel liepen we richting de zogenaamde dijken. We bleven nu ook langer uit de bossen en liepen door nieuwere wijken in Roosendaal. 
Op een bepaald moment liepen we zelfs langs huizen die er een twintig jaar geleden nog niet waren en waar dan de avondvierdaagse voorbij liep. Toen was het steeds de tweede avond waar de 10 kilometer dan in werkelijkheid ruim 13 kilometer was en toen leek dat stuk erg lang.
Met de bebouwing nu was het eigenlijk gewoon goed te doen en niet zo lang. Of is ons afstandsgevoel veranderd door het vele wandelen. Dat laatste kan natuurlijk ook. 



Al snel kwamen we in de bossen en liepen naar de Posthoorn in Rucphen. Hier was de rust en dronken we een kop chocolademelk. 



Omdat de bestelling niet direct werd opgenomen zaten we wat langer te rusten. Daarna moesten we weer terug naar Roosendaal. 



Ondanks de kou kwam er een zonnetje door wat erg plezierig was. Al snel waren we uit de Rucphense bossen en liepen richting Visdonk, de bossen bij Roosendaal. 



Nog steeds met een warme muts op liepen we de laatste kilometers van deze wandeling. 




 Rond half één waren we weer binnen.

Nadat ik thuis had genoten van een lekkere douche gingen we later op de middag richting Nispen voor het nieuwjaarsconcert van harmonie St. Cecilia. 

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten