donderdag 8 juni 2017

Winterserie Zuid Westhoek Wouwse Plantage 4 februari 2007 (15 km)


Vandaag de 3de (en laatste) winterserie van de Zuid-Westhoek van 2006-2007. De serie start steeds op een andere plaats en wordt georganiseerd door een aantal wandelverenigingen in de Zuid-Westhoek. Zodoende is iedere vereniging eens per 3 jaar aan de beurt om deze tocht te organiseren. Zelf hadden wij de 1ste twee tochten niet gewandeld.
 
De afstand die op het programma stond was 15 kilometer. Samen met mijn moeder en broer reden we rond 8.45u richting “De Pin” (= Wouwse Plantage). De start zou om half 10 plaatsvinden maar het was om 9.15u al zo druk dat we mochten vertrekken. (later  hoorde we dat ze meer wandelaars hadden dan de twee vorige winterseries samen.) 

Omdat ik ook de 1ste Wintertocht van “De Pin” had gelopen was ik bang dat de route voor een groot deel hetzelfde zou zijn. Maar dat viel gelukkig mee. De 1ste vijf kilometer liepen we richting de Kloek waar men vrijdagavond , zondagmiddag en avond een Brabants buffet organiseert voor €20,- (excl. Dranken) . Zelf heb ik dit ook al enkele malen gedaan en het is zeker aan te raden. Je kunt zoveel halen zal je zelf wil. Meer informatie www.dekloek.nl
Omdat mijn batterijen van het fototoestel bijna leeg waren heb ik niet zoveel foto’s kunnen maken. (ook de reserveset was leeg). Maar niet getreurd , de wandeling was leuk alleen lagen er regelmatig wat grotere takken op de bospaden die lastig waren.
 
Bij de Kloek hebben we niet gepauzeerd want ook na 10 kilometer was er nog een rust.
Op een gegeven moment liepen we in het bos parallel aan de weg Bergen op Zoom richting afslag Wouwse Plantage (links) of Huijbergen (rechts) Hoewel dit bospad bijna 3 km lang was leek het snel te gaan. We arriveerde bij de 2de rust (Café Trapke op).
Hier hebben we even gedronken en vond iemand in ons gezelschap het nodig om een bloempot van een stoel te stoten. Gelukkig heeft ze hem ook weer keurig teruggezet.

Wel keurig teruggezet maar ligt er geen zand meer op de grond?
Na 10 minuten liepen we het laatste stuk richting Wouwse Plantage. Nog steeds lagen er in de bossen vervelende takken op de paden, maar toen we die hadden ontlopen kwamen we toch weer op een stukje verharde weg.

Na wat kerstbomen (ja februari) te zijn tegengekomen konden we ons binnen de 3 uur weer afmelden bij het eindpunt. Volgens mijn stappenteller (die ik voor de 1ste maal na lange tijd niet vergeten was.) hadden we 14,64 kilometer gelopen. De routebeschrijving gaf 14,7 aan dus dat is een afwijking van 0,06 km op 14,7 , in procenten 0,4% wat dus geen significant verschil is op deze afstand. Nog maar niet teveel bij gaan stellen dus. Dit alles kwam neer op 17867 stappen en 1249,2 kcal. Bij de finish zagen we nog enkele mede-Vierdaagse wandelaars van 2006, die echter nog moesten starten.
 
Op naar de volgende wandeltocht , waarschijnlijk zondag 11 februari 2007 bij Audax te Roosendaal.
Maar eerst INSCHRIJVEN voor de 91ste Vierdaagse.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten