donderdag 8 juni 2017

Wintertocht “De Pin” 5 november 2006 (10 km)

Voor de 1ste maal werd de Winterserie “De Pin” in Wouwse Plantage georganiseerd. De tocht werd georganiseerd door de wandelsportverenigingen Non Plus Ultra en Mito. De laatste is bekend van de Mitomars die ieder jaar in juni wordt georganiseerd vanuit het wijkhuis ongeveer 300 meter van mijn huis.
 
In eerste instantie zou mijn broer ook mee gaan lopen maar omdat hij enkele dagen wat beroerd was geweest van een verkoudheid besloot hij zaterdagavond op het laatste moment toch thuis te blijven. Zo vertrok ik zondagmorgen iets over negen richting Wouwse plantage. Ik twijfelde nog of ik 10 of 15 kilometer zou kiezen maar gezien het dreigende weer (later kwam de zon er toch nog wel even doorheen) koos ik toch voor de 10 kilometer.
Nadat ik me had ingeschreven bij “Eetcafé de Pin” vertrok ik om 9.35u. Het eerste gedeelte van de wandeling liep langs de bossen bij de Wouwse Plantage.

Gelukkig was het niet te drassig zodat er goed doorgelopen kon worden. Dit gedeelte was overigens bekend van de “ochtendwandeling” die steeds wordt georganiseerd tijdens de nachtmars van de Zuid-Westhoek. Je komt o.a. door het zogenaamde 3de wereldbos.


Dat de herfst nu toch goed is begonnen was wel te zien aan de hoeveelheid bladeren en paddenstoelen die op de paden lagen.


Na ruim 5 kilometer was de rust bereikt. Deze rust was bij Fam. Verbraak op de Vleetweg in Wouwse Plantage.

Omdat ik maar 10 kilometer liep heb ik hier mijn controle kaart af laten tekenen en ben verder gelopen nadat ik nog even een foto had gemaakt van 2 zwanen.
Het 2de deel liep over lange rustige wegen. Pas de laatste 1½ kilometer liep je weer een beetje langs het bos. Omdat de zon nu toch een beetje verscheen had ik een beetje spijt dat ik geen 15 kilometer had gekozen. Maar de splitsing was al geweest dus grotere afstanden bewaren we maar voor latere tochten.


Om half twaalf was de finish bereikt, nog even wat gegeten en gedronken en toen weer huiswaarts gekeerd. Deze tocht is aan te raden als het weer de dagen ervoor niet te regenachtig is geweest (zoals nu). Als de paden drassig zijn weet ik uit ervaring dat het wandelen moeilijker wordt.
Toch weer 10 kilometer beschrijven als training voor de komende Vierdaagse van Nijmegen. Laten we hopen dat het nu wel de KROON op mijn werk zal worden.
De volgende wandeltocht die door deze 2 verenigingen worden georganiseerd is op 4 februari 2007. Het is dan de laatste tocht van de winterserie 2006-2007 van de wandelverenigingen van de Zuid-Westhoek. De 1ste wandeling van deze serie wordt georganiseerd WSC Vosmeer op zaterdag 9 december 2006.


Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten