donderdag 8 juni 2017

Bedrijven lopen miljoenen mis door afgelasting Vierdaagse

Bron : Nieuwsbrief NijmeegseVierdaagse.com (9-11-2006)
De afgelasting van de Nijmeegse Vierdaagse be­tekende voor het bedrijfsleven in de regio Nijmegen een strop van ‘enkele miljoenen euro’s’.
Een onderneming miste gemiddeld 8500 euro aan inkomsten in de Vierdaagseweek. Horecaen de taxibedrijven leden het meeste schade. Dat blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en Koninklijk Horeca Nederland. De uitkomsten worden vandaag gepresenteerd.
Ongeveer driekwart van de bedrijven is omzet misgelopen. De schade is nog groter, aldus de onderzoekers, omdat veel bedrij­ven kosten hebben gemaakt voor onnodig ingehuurd personeel, installaties, speelmaterialen, serviezen, tafels en stoelen. Ook in het afzeggen van gecontracteerde muziekbands ging veel geld zitten.
Om in beeld te brengen hoe groot de schade precies is die vooral bedrijven in de doorkomstplaatsen van de Vierdaagse hebben geleden, stuurden de Kamer van Koophandel en Koninklijke Horeca Nederland een vragenlijst naar 924 winkeliers, horecaondernemers, hotels, campings en taxibedrijven in Nijmegen en omstreken. 184 ondernemers stuurden de vragen­lijst terug. In totaal zijn zij 950.000 euro misgelopen. Ondernemers die in de Vierdaagseweek minder inkomsten hadden, zijn waarschijnlijk eerder geneigd geweest te reageren.
Op de eerste dag van de Vierdaagse van 2006 werden onder extreme weersomstandigheden honderden wandelaars onwel op de Oosterhoutsedijk bij Lent. Twee wandelaars overleden. De organisatie zag zich hierdoor genoodzaakt de Vierdaagse voor het eerst in de geschiedenis af te gelasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten