donderdag 15 juni 2017

Wintertocht Hart van Brabant Tilburg 13 januari 2008 (13 km)


Na een vermoeiend maar leuk dagje Winterefteling op zaterdag 12 januari besloten we toch zondag nog een wandeling te gaan maken. De keuze die we konden maken was de Audax winterserie in Roosendaal of de Hart van Brabant wandeling in Tilburg. Omdat we al vaker in Roosendaal hadden gelopen kozen we toch voor de wandeling in Tilburg.
Rond 9 uur vertrokken mijn broer en ik richting Tilburg waar we om ongeveer 10 uur arriveerden. Het inschrijven duurde niet lang omdat we reeds aan de 1ste tocht hadden deelgenomen. Zodoende konden we om 10 over 10 beginnen aan de tocht die op papier 13 km was. (maar we vermoeden dat het iets korter was.)
De tocht begon (evenals 11 november 2007) bij Boerke Mutsaers dat gelegen is bij station Tilburg West. We moesten een trap af (waar we later ook zouden finishen) onder het viaduct (van het station door) en weer een trap op.

We liepen naar een bosrijk gebied. Het was vandaag niet echt drassig. We liepen dit keer niet naar Reeshof maar een beetje naar het zuiden.

 Soms liepen we Tilburg even uit om daarna Tilburg weer binnen te komen.
Na 7 kilometer kwamen we aan in het zuiden van Tilburg en we zagen de snelweg A58 waar we eerder die ochtend over hadden gereden. We liepen naar de Mac Donald waar de rust was. We namen een Milkshake Banaan (groot €2,20 enkele jaren geleden kostte deze nog €1,85 dat is dus €0,45 duurder wat overeenkomt met onze oude gulden. En dan maar zeggen dat er niet wordt geprofiteerd van de Euro)
Na een minuut of 10 liepen we verder. Mijn broer vertelde dat hij op de TV had gelezen dat er weer Nederlandse doden waren gevallen in Afghanistan. Hij had het verder niet goed gelezen maar hij wist zeker dat het er nu meer waren. (Later hoorden we op de radio dat het inderdaad waar was.)
We liepen verder met de gedachte dat er weer een aantal ouders , partners ,broers , zussen en eventuele kinderen slechts nieuws zouden krijgen.
We moesten daarna een viaduct over en zagen dat (als het nog niet duidelijk was) dat we in Tilburg waren. Op een bord stond namelijk met grote letters “Tilburg je bent er”.

 Het laatste stuk was nog een kilometer of vijf. We liepen nu veel door wijken van Tilburg.
We liepen ook nog langs de sportweg waar vroeger het Mollerinstituut heeft gestaan. Dit was de lerarenopleiding waar ik een 2de graads bevoegdheid Wiskunde/Natuurkunde heb behaald.


Rond half één waren we terug en we dronken nog een warme chocomel. Daarna reden we weer terug naar huis waar een warme douche wachtte.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten