dinsdag 13 juni 2017

Zestig vlagdansers markeren gedenkwaardige wereldmomenten

Een programma ‘voor en door de wandelaars’ met veel vaart, muziek, show en verbazingwekkende verrassingen. De Vlaggenparade 2007, de ceremoniële opening van de 91ste Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen op maandag 16 juli, belooft een uitbundig evenement te worden, waarin wordt terug gekeken op een aantal markante momenten in de wereldgeschiedenis.

De mens, maar natuurlijk vooral de wandelaar staat centraal. Wandelaars en toeschouwers krijgen een verrassende show voorgeschoteld waarin zij zelf ook een rol zullen spelen.

Afwisseling, interactie en véél energie zijn de kernwoorden van de Vlaggenparade 2007. Daar zal zeker ook voormalig songfestival deelneemster Glennis Grace aan bijdragen. Naast het Wilhelmus en het Vierdaagselied tijdens het vlaggenprotocol, zal zij het McDOS Goffertstadion volledig op zijn kop zetten met krachtige nummers als ‘Let’s get loud’ van Jennifer Lopez. Muziek, stemming en spektakel
Aan de toegangspoort van het McDOS Goffertstadion brengen de dweilorkesten ‘ToetErNieToe’ en ‘De Vrolijke Nootjes’ er al vanaf 17.15 uur de stemming in. Om 18.00 uur opent het stadion zijn feestelijk versierde poorten en de stemming wordt binnen direct overgenomen door het looporkest ‘De Kwik Bachus Band’. Aan de poort krijgen alle bezoekers een programmafolder in de vorm van een ritme-instrument op ludieke wijze uitgereikt door acteurs. Uiteraard ontbreekt ook de traditionele landing van de parachutisten in het McDOS Goffertstadion niet!

Terugblik
De internationale historie van de Vierdaagse, markante punten in de wereldhistorie en sportiviteit zijn de drie thema’s van de avond. 
Zo werpen we een blik terug op het jaar 1932, het jaar dat de officiële ‘Vierdaagsemars’ werd gecomponeerd. De compositie wordt in diverse artistieke, muzikale interpretaties gebracht, ondersteund door een groot aantal dansers: van stijlvol walsende paren, via swingende salsa naar eigentijdse jumpende streetdancers.

Saamhorigheid
Het tweede thema in de show laat ons de Vierdaagse zien als een internationaal evenement, waarvoor deelnemers van over de hele wereld bij elkaar komen. Het wandelevenement en vooral de Vlaggenparade staan sinds lengte van jaren borg voor een sfeer van saamhorigheid, gezelligheid en internationale verbroedering. Niet voor niets worden de deelnemers aan dit evenement getypeerd als ‘één grote familie’. Die saamhorige sfeer komt op spectaculaire en futuristische wijze tot uiting, mede dankzij leading lady Glennis Grace, een artieste met internationale allure.

Swingen
Het laatste deel van de show zal een ode zijn aan de sportiviteit die voelbaar is tijdens de Vierdaagseweek. Een groot aantal sportievelingen uit de regio Nijmegen verlenen hieraan hun medewerking.
Sport verbindt en verbroedert en tijdens de finale zullen deelnemers, wandelaars, publiek en officials het hele stadion laten swingen.

Defilé
Het ceremoniële deel van de Vlaggenparade 2007 wordt geopend door het binnenmarcheren van de militaire- en burgerorkesten. Zij zullen als één groot orkest van 485 muzikanten spelen tijdens het defilé en het vlaggenprotocol, onder leiding van dirigent majoor Josef Suilen van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.
Naast de Koninklijke Militaire Kapel zijn de deelnemende orkesten Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht, Douane Harmonie Nederland, Stadtmusik ‘Huttwil’ uit Zwitserland, Heeresmusikkorps 1 uit Duitsland, Älmhult Home Guard Band uit Zweden, Band of the Danisch Homeguard uit Denemarken en de Band of the Brigade of Gurkhas uit Engeland.

Vlaggen
Op muziek van al deze orkesten presenteren zich honderden vertegenwoordigers van deelnemende groepen, veelal in prachtige uniformen of kostuums, in het defilé aan het publiek. Tijdens het vlaggenprotocol worden de vlaggen van de deelnemende landen gepresenteerd. Dat is ook het moment dat algemeen manager Wim Jansen de 91ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen 2007 officieel voor geopend zal verklaren.
De Vlaggenparade 2007 is een co-productie van de commissie ‘Vlaggenparade, Intocht en Muziek’ (VIM) van Stichting de 4daagse, in samenwerking met SEC Theatermakers uit Bergharen en VIP- events uit Enschede.

Gratis toegang voor deelnemers
Deelnemers aan de Vierdaagse hebben gratis toegang tot dit spectaculaire en muzikale openingsfestijn, terwijl niet-deelnemers vanaf 19 juni 2007 kaartjes kunnen kopen en informatie kunnen krijgen bij het Nijmeegs Uitburo/VVV, via 0900 1122344 en via de website www.uitburo.nl/nijmegen. Kaarten voor de Vlaggenparade zijn voor deelnemers verkrijgbaar bij aanmelding op maandag 16 juli bij het registratiebureau.

Het programma begint om 18.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Omdat er in het McDOS Goffertstadion minder plaatsen beschikbaar zijn dan het aantal deelnemers aan de Vierdaagse, is het aantal gratis kaarten beperkt en worden ze uitgegeven volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten