zondag 18 juni 2017

Zwitsers te voet naar Vierdaagse

Bron : Gelderlander 10 juli 2008 
Ze horen onderhand bij de Vierdaagse-folklore: Zwitsers die hierheen komen lopen als uit de hand gelopen warming-up voor de Vierdaagse. Woensdag arriveerden de Zwitserse militairen Ueli Badertscher en Rudolf Lehmann. Ze vertrokken op 9 juni in Basel en stapten 850 kilometer weg.
Ze namen onderweg maar vijf rustdagen. Landgenoot Andreas Thomann reed met de auto mee voor de verzorging.
Zwitsers hebben het stuntje al vaker geleverd, maar het is voor het eerst dat dit tweetal te voet de Rijn afzakt. Badertscher kwam al wel een paar keer op de fiets.
De Zwitsers logeren bij hun Nijmeegse vrienden Helmy Thijssen en haar man Peter. Tot zaterdag dan want daarna gaan de militairen door naar Heumensoord.
De Zwitserse reservisten zijn begin vijftig en mogen dan nog op het militaire kamp overnachten. Na hun zestigste mag dat niet meer. Daarom vangt de familie Thijssen nu ook al ruim tien jaar zestig-plussers uit het Zwitserse leger op. "Ueli en Rudolf vroegen ons bevriende veteranen op te vangen omdat we een heel ruim huis hebben. We begonnen ooit met acht gasten, maar nu zijn het er zeventien. Daar zitten ook twee verzorgers en twee familieleden bij. Ze slapen in allerlei verschillende vertrekken, van de muziekkamer tot de waskamer", aldus Helmy Thijssen. De Zwitsers hebben een reputatie in Nijmegen: van alle buitenlandse deelnemers is hun uitvalpercentage het laagst, ondanks de warming-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten