dinsdag 6 juni 2017

4daagseradio 2006 grootser dan ooit!

Bron: Persbericht 4-daagseradio
Omroepen van Lingewaard en Nijmegen doen weer mee
De 18e editie van 4daagseradio zal dit jaar door 7 publieke lokale omroepen via maar liefst 9 FM-frequenties uitgezonden worden en is daarmee het grootste samenwerkingsverband van lokale omroepen in Nederland. Dit jaar doen Stadsradio Nijmegen en Radio Lingewaard ook mee aan het enige radioproject dat 24 uur per dag verslag doet van de 4daagse en bijbehorende feesten.  
 
Eigen smoel
Ruim twee jaar geleden besloot Stadsradio Nijmegen door een koerswijziging met haar programmering niet meer deel te nemen aan 4daagseradio. Pieter Arends van Stadsradio Nijmegen: “Hierdoor was de omroep in staat de speciale 4daagse-uitzendingen een ‘eigen smoel’ te geven. Stadsradio Nijmegen heeft dat de laatste twee edities van de 4daagse met succes kunnen doen”. Volgens Arends heeft de omroep desondanks besloten dit jaar weer mee te doen aan 4daagseradio. “Het is voor ons belangrijk de uitzendingen een eigen gezicht mee te kunnen geven, maar de krachten bundelen met alle lokale omroepen uit de regio werd nog altijd wenselijk geacht. Achter de schermen heeft dat de laatste jaren ook gewoon plaatsgevonden, maar dit jaar gaan alle omroepen ook weer voor hetzelfde product.” aldus de Arends.
4daagseradio weer compleet
Projectleider Patrick Huisman van 4daagseradio is blij met de terugkeer van Stadsradio Nijmegen en in het kielzog ook Radio Lingewaard: “4daagseradio zonder de omroep van de stad Nijmegen was me de afgelopen 2 jaar een doorn in het oog en dat heb ik ook niet onder stoelen of banken gestoken. Nu is 4daagseradio pas echt compleet en dat gaat zich ook zeker vertalen in de uitzendingen die op zaterdag 15 juli om 12.00 u zullen starten”, aldus Huisman.
4daagse TV
Ook worden er TV-uitzendingen gemaakt. Onder de noemer 4daagse TV startte Omroep Nijmegen vorig jaar met haar TV-uitzendingen. Dat is goed bevallen en wordt dit jaar dan ook geprolongeerd. Deze speciale uitzendingen over de 4daagse en 4daagsefeesten worden dit jaar ook uitgezonden op een aantal andere lokale omroepen uit de regio. Daarmee krijgen televisiekijkers vijf dagen lang een uitzending te zien waarin reportages worden uitgezonden over de mars van de afgelopen dag en de 4daagsefeesten.
Deelnemende omroepen
4daagseradio is dit jaar een samenwerkingsverband van Radio Lingewaard, Radio Meander (Cuijk/Grave), RTV6 (Druten), Stadsradio Nijmegen, Unique FM (Heumen), Webfm (Beuningen) en WO FM (Wijchen).
4daagseTV is te zien op Omroep Groesbeek, TV Lingewaard, TV Nijmegen, Webtv (Beuningen), RTV6 (Druten) en Unique TV (Heumen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten