maandag 12 juni 2017

Appeldijk opgeknapt voor tocht

Bron : www.brabantsdagblad.nl (20-04-2007)

Vrijdag 20 april 2007 - BEESD - De Appeldijk tussen Tricht en Beesd is de afgelopen weken extra mooi gemaakt door zes medewerkers van zorggroep 's Heeren Loo. De dijk is een prominent onderdeel van de wandelroutes in de Rode Kruis Bloesemtocht van morgen. De bomen zijn in vorm gesnoeid en er is geschoffeld en gemaaid, zodat de oude hoogstambomen er weer op hun mooist bij staan.

De Rode Kruis Bloesemtocht is traditioneel dé toeristische publiekstrekker van het bloesemseizoen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft dit jaar extra activiteiten opgezet om nog meer toeristen te trekken. Van bloesem- en fruitroutes tot logeren in een fruitboomgaard. De bloesemtijd is sowieso de piek in het seizoen voor het RBT. Hoe lang de bloesemtijd duurt, varieert. Een website houdt de bloesemstand bij.
http://www.bloesem.info

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht houdt morgen de vijftiende editie van de Bloesemtocht. De opbrengst, vorig jaar 67.000 euro, is voor een belevingstuin voor Alzheimerpatiënten bij Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen.
De routes variëren van 8 tot 40 kilometer. Nieuw is de 22,5 kilometer route voor nordic walking.
De Genie legt twee bruggen. over de Linge.
Het evenement is de op een na grootste eendaagse wandeltocht in Nederland. In 2004 waren er 25.360 wandelaars.
De wandeling start bij veiling Fruitmasters in Geldermalsen.
Deelname kost 6,50 euro voor een volwassene en 4,50 euro voor kinderen tot dertien jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten