maandag 12 juni 2017

Bron : www.rodekruisbloesemtocht.nl (22 april 2007) 

Bloesemtocht grootste Nordic Walking tocht in Nederland

De vijftiende Rode Kruis Bloesemtocht heeft alle vorige edities overtroffen. Maar liefst 25.420 wandelaars liepen gisteren een van de vijf afstanden. Geen wonder, het was perfect wandelweer. De zon scheen volop en de bloesem bloeide uitbundig. De ruim 550 vrijwilligers hebben keihard gewerkt om ondanks de drukte, de wandelaars een perfecte dag te bezorgen. Voor het eerst was er een speciale nordic walking route die maar liefst 1200 deelnemers aantrok. Hiermee is de Bloesemtocht in één keer de grootste nordic walking tocht in Nederland.

Wij zijn ontzettend trots en blij”, zegt Kees Roldanus, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. “We hebben geen calamiteiten gehad en de weergoden waren ons zeer gunstig gezind. Wij zijn veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers, militairen en muziekkorpsen die wederom verantwoordelijk voor het succes van dit mega evenement in de Betuwe. En we zijn verheugd dat zoveel mensen dit jaar de Bloesemtocht hebben meegelopen. Want voor ons staat één ding voorop: het goede doel.”

De opbrengsten van deze editie zijn nog niet exact bekend maar de organisatie verwacht ook hier een record te breken. De opbrengst gaat dit jaar naar drie goede doelen: de laatste fase van de aanleg van de tuin met speeltoestellen bij het gezinsvervangend tehuis Mappa Mondo in Waalre. Hier worden ernstig zieke kinderen in een huiselijke omgeving opgevangen. Omdat we ons derde lustrum vieren gaat er ook geld naar een lokaal doel: de aanleg van een zogenaamde Alzheimertuin of belevingstuin bij Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. In deze tuin kunnen geriatrische patiënten op een veilige en ontspannen manier wandelen en zo de zintuigen prikkelen door te ruiken, zien en voelen. De overige opbrengsten komen ten goede aan de Rode Kruis Vakantiehotels. Zodat zij iets extra´s kunnen bieden aan de gasten en de vele vrijwilligers. 

De organisatie van de Bloesemtocht streeft ernaar om een kwalitatief goed wandelevenement neer te zetten en dat is ook gisteren weer goed gelukt! Het parcours was overal zeer goed begaanbaar. De Koninklijke Landmacht en de firma Hak uit Tricht legden weer speciale bruggen over de Linge. Landeigenaren stelden hun terreinen, waaronder boomgaarden, open en bij de rustposten speelde de muziek en was de sfeer alom vrolijk en feestelijk. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste was: de omstandigheden waren buitengewoon! De zon scheen volop en de bloesem heeft nog nooit zo uitbundig gebloeid. De beroemde Appeldijk was op zijn mooist! Kortom, met veel plezier maken we ons op voor de 16e editie van deze tweede grootste wandeltocht in Nederland.

De Bloesemtocht wordt volgend jaar georganiseerd op 19 april. www.rodekruisbloesemtocht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten