vrijdag 16 juni 2017

Nieuw wandelevenement Rucphen

Bron : BNDeStem 25 april 2008
Fanatieke lopers die in training zijn voor de vierdaagse van Nijmegen hebben er weer een evenement bij.
De jaarlijkse mars van Roosendaal in het eerste weekeinde van mei is uitgebreid met een tweede dag, dan vanuit Rucphen.
Wie gewoon een wandeling wil maken met de kinderen, kan er ook terecht, want de afstanden variëren van zes tot 55 kilometer.
Rucphen wil bekendheid krijgen als recreatieve gemeente, waar het goed wandelen is en Thor wil Rucphen hier best bij helpen. Ad Oerlemans van de Roosendaalse atletiekvereniging Thor is met zo'n veertig vrijwilligers in de weer om het evenement in goede banen te leiden. "De mars rond Roosendaal houden we ieder jaar al, voor Rucphen hebben we een oude route uit de kast gehaald die we omdraaien, zodat het vertrekpunt in Rucphen komt."
Rucphen wil er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. "We proberen het in ieder geval drie jaar uit. Zoiets moet toch bekendheid krijgen. En het weer moet meezitten."
Bij goed weer denkt Oerlemans zeker zo'n vier- tot vijfhonderd mensen in te kunnen schrijven. "Maar regent het 's ochtends, dan mag je blij zijn als er honderd man komen." De marsen staan op de landelijke wandelkalender en Oerlemans weet dat er mensen van boven de Moerdijk voor naar het zuiden komen. "En we hebben altijd veel Belgen." De mars vanuit Rucphen start bij camping De Posthoorn. De route loopt over een mix van goede zandpaden en verharde wegen.
Zaterdag 3 mei is het vertrekpunt bij het Thorhonk, Nispenseweg 5 in Roosendaal. Tussen 07.00 en 08.00 uur kan gestart worden voor de langste afstanden (55 en 44 km.) De overige routes zijn 33, 22, 11 en 6 kilometer lang. In Rucphen kan tussen 07.00 en 08.00 uur vertrokken worden voor de 50 en 40 kilometer bij camping De Posthoorn, Pierestraat 26. De andere afstanden zijn 30, 20, 10 en 6 kilometer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten