dinsdag 6 juni 2017

Brief KWF

Hieronder de brief van KWF Kankerbestrijding n.a.v. mijn gift :

Tekst brief d.d. 28 augustus 2006
 
Geachte heer Kouters,

KWF Kankerbestrijding heeft op 2 augustus 2006 het mooie bedrag van € 120,00 ontvangen. Wij danken u hartelijk voor deze gift naar aanleiding van de vierdaagse van 2006.

Zolang mensen om elkaar geven, ook financieel, is er hoop. Want hoe het ook klinkt: de strijd tegen kanker draait voor een belangrijk deel om geld voor onderzoek. Onderzoeken naar betere behandelmethodes of medicijnen hebben een looptijd van ongeveer vier jaar.

Ze kosten gemiddeld € 450.000. Dat is alleen te financieren als veel mensen willen bijdragen (KWF Kankerbestrijding ontvangt geen overheidssubsidie).


Al ruim vijftig jaar gebeurt dat, en steunen mensen KWF Kankerbestrijding. Al die mensen samen hebben iets groots teweeggebracht: tegenwoordig overleven vijf van de tien patiënten kanker. De kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben gehad is sterk verbeterd en de levensverwachting is hoger. Maar nog altijd krijgt één op de drie mensen kanker. Daarom is er nu en in de toekomst nog veel geld nodig voor onderzoek, voorlichting en begeleiding van    (ex-)patiënten en hun naasten.

Met uw gift maakt u het ons mede mogelijk te blijven werken aan een wereld zonder kanker. Vele individuele initiatieven om 'iets te willen doen tegen kanker' worden via KWF Kankerbestrijding gebundeld tot een machtige vuist. Uw inzet stellen we erg op prijs. Wij hopen op uw inzet en sympathie, nu en in de nabije toekomst, te mogen blijven rekenen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten