donderdag 15 juni 2017

Deltapad 2de gedeelte Halsteren - Randweg Noord 25 oktober 2007 (+/- 12 km)

Donderdag 25 oktober ben ik samen met mijn moeder het 2de deel van het Deltapad gaan lopen. We reden naar Halsteren om daar op punt 3 (Halsteren) van de tocht te gaan starten. We liepen terug naar punt 2 (Randweg Noord) waar we vorige keer waren geëindigd. Daarna zouden we via het centrum van Halsteren terug. We reden om 9.00u weg en kwamen na nog even verkeerd te zijn gereden. (niet omdat ik het niet wist maar omdat ik al kletsend de afslag voorbij reed.)
Toen ik de auto had geparkeerd liepen we richting de Daansbergen richting de Halsterseweg waar we net een kwartiertje tevoren overheen waren gereden. We moesten de Halsterseweg oversteken om even later aan te komen bij de nieuwbouwwijk De Schans. Hier bleek ook dat de route niet helemaal op de beschreven manier te volgen was. (of wij hebben het verkeerd gezien, er was een heleboel afgesloten i.v.m. de nieuwbouw.)
Er stond nog wel een paaltje met een rood witte markering maar de straat was vanwege de bouw afgesloten.
We liepen toch maar even door de nieuwbouwwijk en kwamen uiteindelijk in de kastanjestraat uit. De TomTom leidde ons weer naar de juiste route.





Via de Fort de Roverweg kwamen we aan bij voormalig Fort de Roovere. (Fort de Roovere is een van de drie forten die Frederik Hendrik in 1628 liet bouwen ter verdediging van Bergen op Zoom.) Hier kwamen we ook op een knooppunt met LAW 1-3 (Floris de V pad).


Ondertussen waren we al een heel stuk onderweg richting punt 2. We liepen rond Buitenlust en zagen toen we op de Ligneweg liepen rechts van ons de Grote Melanen.
We kwamen aan bij de Ernst Casimirweg waar we eigenlijk in moesten maar omdat we vorige keer vanuit Bergen op Zoom tot dit punt waren gelopen liepen we via de Ligneweg verder naar de Melanenweg en de Nieuwe Molenweg.

We kwamen weer op de Halsterseweg uit waar we besloten even naar links te gaan om bij Intratuin iets te gaan drinken. Ik zei dat ik liever bij een andere Intratuin wilde aankomen (Malden) omdat ik dan wist dat er over 6 km een “nieuwe” Vierdaagsebeloning zou klaar liggen. Maar dat is pas weer in juli.
Overigens was men bij Intratuin al bezig om de Kerstspullen te installeren.

Toch wel vroeg Sinterklaas moet nog aankomen.
Na gegeten en gedronken te hebben liepen we verder via de Halsterseweg richting de Dorpstraat. De Halsterseweg is heel druk dus het was even goed uitkijken wanneer we over konden steken. Maar uiteindelijk lukte het en liepen we daadwerkelijk de Dorpstraat in.



We kwamen bij een rotonde die ons langs Café de Beek zou moeten leiden, maar deze rotonde was opgebroken zodat we even een stukje om moesten lopen. Uiteindelijk kwamen we toch langs het café en liepen via de waterstraat naar de Burgemeester Enkhuizenlaan.
We hadden hier linksaf gemoeten om bij de auto te komen maar sloegen rechtsaf en hebben zodoende nog een kilometer extra gelopen.

Om tien over half één vertrokken we weer richting Roosendaal en hadden (volgens http://www.afstandmeten.nl/) ongeveer 12 km gewandeld.

Vergeet mijn gastenboek niet:
https://www.tboek.nl/gastenboek/tinykouters/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten