dinsdag 6 juni 2017

Doe Een Wens voor… VAN DER SAR

Bron : Telegraaf 24 juni 2006  (aangepast 26 juni 2006)
Omdat mijn broer vorig jaar zijn 10de Vierdaagse voor Doe Een Wens heeft gelopen plaats ik dit artikel uit de Telegraaf. 
HINTERZARTEN - Ondanks de uitslag van Nederland-Portugal (0-1) bereikte Edwin van der Sar op 25 juni 2006 een historische mijlpaal. In het uitverkochte Franken-Stadion in Nürnberg stond de 35-jarige doelman namelijk voor de 113e keer in Oranje en wordt daarmee recordinternational. Een unieke prestatie, die de speler van Manchester United wil koppelen aan een speciale wens. Als blijk van waardering voor de aanvoerder van het Nederlands elftal kunnen de Oranjesupporters daarom een bedrag van €1,13, €11,30 of €113 overmaken aan de Doe Een Wens Stichting, waar Van der Sar ambassadeur van is.
De doelman: „Dit zou ik echt een heel bijzonder gebaar van onze fans vinden. Natuurlijk gingen we tegen Portugal voor de overwinning, maar het zou extra mooi zijn als we via mijn 113e interland straks de wensen kunnen laten uitkomen van kinderen die het in het leven minder getroffen hebben.”
De nu nog 112-voudige international is sinds 2005 verbonden aan de Doe Een Wens Stichting, die de liefste wens vervult van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. „Ik heb de organisatie leren kennen in de tijd dat ik nog bij Ajax voetbalde. Zieke kinderen kunnen nu eenmaal niet in de rij gaan staan om een handtekening te vragen, zoals andere fans dat wel doen. Doe Een Wens regelde dan dat een kind bijvoorbeeld met bed en al in het spelershome kon komen om samen met ons op de foto te gaan en een paar uur met de selectie door te brengen. Dat was voor zo’n kind natuurlijk geweldig, maar ook gaf het ons een goed gevoel.”
Hij zei dan ook volmondig ’ja’ toen hij door de stichting als ambassadeur werd gevraagd. „Het mooie van Doe Een Wens is dat de fantasie van het kind de inhoud van de wens bepaalt. Mits het kind dit lichamelijk en geestelijk aankan, worden in principe alle wensen vervuld. Ook de ouders en de broertjes en zusjes worden bij deze wensvervulling betrokken, waardoor het hele gezin mee kan genieten. Als we mijn 113e interland kunnen aanwenden om nog meer wensen uit te laten komen, dan zou dat fantastisch zijn.”
Omdat jong en oud deel uitmaken van het Oranjelegioen, is besloten om iedereen de mogelijkheid te bieden aan deze ’Actie Edwin van der Sar’ mee te doen.
Daarom worden donaties van 1,13 euro net zo gewaardeerd als die van 11,30 euro en 113 euro. Inmiddels heeft de uit elf verslaggevers en fotografen bestaande WK-equipe van Telesport 11 x 113 euro aan de Actie Edwin van der Sar beschikbaar gesteld.
Onder de donateurs zal de doelman van het Nederlands elftal een persoonlijk door hem gesigneerd WK-shirt verloten.
Wie de 113e interland van recordinternational Edwin van der Sar extra wil opluisteren, kan een bedrag van €1,13, €11,30 of €113 overmaken op bankrekening 366.021.222 t.a.v. Doe Een Wens Stichting te Woerden, onder vermelding van Actie Edwin van der Sar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten