dinsdag 6 juni 2017

Geen eigen frequentie voor 4daagseradio

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com 
 
4daagseradio zal dit jaar niet uitzenden op een eigen frequentie. Volgens projectleider Patrick Huisman kleven daar te veel haken en ogen aan.
Vorig jaar zond 4daagseradio, een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale omroe­pen rondom Nijmegen, nog uit via de etherfrequentie 105.1 FM. Dat had als voordeel dat wandelaars niet steeds op een ander station hoefden af te stemmen.
„Het experiment was geen succes omdat het Agentschap Telecom (beheerder van het radiofrequentiespectrum in Nederland, red.) een te laag wattage ter beschikking stelde”, vertelt Huisman. „ Daardoor bestreken we niet het hele wandelgebied. Nu Stadsradio Nijmegen en Radio Lingewaard ook weer meewerken, kunnen we gebruik maken van negen frequenties. Die liggen allemaal tussen 105.4 en 107.8 FM. Wandelaars hoeven dus bijna niet te zoeken, terwijl het bereik wel is gegarandeerd.  
4daagseradio zendt vanaf zaterdag 15 juli een week lang 24 uur per dag live uit. Vanaf dinsdag zijn er gedurende de dag reportages uit het wandelpeloton te beluisteren. Tussen 18.00 en 19.00 uur komen de laatste nieuwtjes aan bod tijdens het Vierdaagsejournaal. ’ s Avonds is er aandacht voor de Vierdaagsefeesten. 4daagseradio wordt uitgezonden door Radio Lingewaard, Radio Meander, RTV6, Stadsradio Nijmegen, Unique FM, Webfm en WO FM. 4daagse TV is te zien op de kanalen van Omroep Groesbeek, TV Lingewaard, TV Nijmegen, Webtv, RTV6 en Unique TV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten